Aydın

Aydın'da AK Parti'nin seçim bürosuna taşlı saldırı

14:11 19 Ekim 2015
Aydın'da AK Parti'nin seçim bürosuna taşlı saldırı

Parke taşıyla büronun camlarını kıran şahıs, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Germencik ilçesinde AK Parti seçim bürosunun camlarını kıran şahıs, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Camikebir Mahallesi, Çetinkaya Sokak'ta bulunan AK Parti ilçe seçim bürosun camları parke taşı ile kırıldı. 

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntüleri üzerinde yaptığı incelemede, saldırıda bulunan kişinin Z.S. (33) olduğunu saptadı. 

Kısa sürede gözaltına alınan şahsın uyuşturucu kullanma, hırsızlık ve yaralama gibi çeşitli suçlardan sabıkasının bulunduğu tespit edildi.

Z.S'nin polise verdiği ifadesinde, "siyasi bir amacının olmadığını, aldığı uyuşturucuların etkisi nedeniyle ne yaptığının farkında olmadığını söylediği" iddia edildi.

Zanlı, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

- "Siyasi gerginliğe müsaade etmeyeceğiz"

AK Parti Germencik İlçe Başkanı Emin Bircan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşan genel seçim öncesi bu tür gerginlikleri doğru bulmadıklarını söyledi. 

Bircan, şöyle konuştu:

"Bu kişinin siyasi bir partiyle ilişkisinin olmadığını düşünüyoruz. Diğer partilerin siyaseti geren açıklamaları sayesinde bu kişiler de gelip cam kırabiliyorlar. Biz kırık camların önünde fotoğraf çektirerek siyaset yapmıyoruz. Bu tür siyasi gerginliklere asla müsaade etmeyeceğiz. Olayın diğer partilerle bağdaştırılmaması konusunda partililerimden de hassasiyet bekliyorum"

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.