Aydın

Aydın'da başörtülü gazeteciye saldırı iddiası

21:08 19 Ekim 2015
Aydın'da başörtülü gazeteciye saldırı iddiası

Didim ilçesindeki bir yerel gazetede çalışan başörtülü gazeteci Canan Kulfel'in, CHP İlçe Seçim Bürosu'ndaki basın açıklamasının ardından bir kişinin saldırısına uğradığı iddia edildi.

Saldırıya engel olmak isteyen bir başka gazetecinin de fotoğraf makinesi kırıldı.

Canan Kulfel, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP İlçe Seçim Bürosu'ndaki basın toplantısı sonrasında gazeteci arkadaşlarıyla konuştuklarını, o sırada yanlarına gelen bir kişinin kendilerine hakaret ettiğini savundu.

Bu kişinin elini suratına doğru getirip vurma girişiminde bulunduğunu, o sırada gazeteci Yaşar Çelebi'nin de fotoğraf makinesini yere attığını ifade eden Kulfel, olayla ilgili polise şikayette bulunduklarını kaydetti.

Saldırıyı gerçekleştiren Ehsan Y. (63) polis ekibince gözaltına alındı. Aydın Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği de olayı kınadı.

- "Tasvip edemeyiz"

CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren kişinin partileriyle ilgisi bulunmadığını belirterek, "Bir kadın basın mensubuna yapılan saldırıyı tasvip etmemiz mümkün değil, olayı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Olayın parti binasında gerçekleşmediğini ifade eden Karataş, yaptıkları araştırmada saldırıyı gerçekleştiren kişinin de üyeleri olmadığını, üye olsa dahi böyle birini partide barındırmayacaklarını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.