Aydın

Didim'de engelliler için dalış etkinliği

15:17 25 Ekim 2015
Didim'de engelliler için dalış etkinliği

Engelli gençlerin sosyal ve sportif aktivitelere dahil edilmesi amacıyla düzenlenen festivalde, tüplü dalış etkinliği düzenlendi

Aydın'ın Didim ilçesinde, engelli gençlerin sosyal ve sportif aktivitelere dahil edilmesi amacıyla, "Disabled Free Festival-EngelsizFEST Projesi" kapsamında tüplü dalış etkinliği düzenlendi.

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği ile Sistem ve Jenerasyon Derneği'nce organize edilen etkinliğe 11 ülkeden katılan engelliler, Didim 3'üncü Koy açıklarında tüplü dalış gerekleştirdi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri ve Türkiye'nin ilk engelli dalgıcı olan Kenan Önalan, etkinlikte yaptığı açıklamada, denizin altını engelli ve engelsiz insanların aynı anda paylaşmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. 

İlk dalışını 1998 yılında gerçekleştirdiğini, 2005'ten itibaren de uluslararası çapta dalışlar yaptığını belirten Önalan, Didim'deki etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Kenan Önalan, Türkiye'de sahillerin engellilere de uygun hale getirilmesi, daha yaşanabilir sahil beldeleri oluşturulması için mücadele ettiklerini de sözlerine ekledi.    

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş ise Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen projenin, engelli gençleri sosyal yaşama dahil etmek ve becerilerini arttırmak amacıyla hazırlandığını ifade etti. 

Didim Kaymakamı İskender Yönden ve Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın da katıldığı etkinlikte, dalış yapan gönüllülere katılım belgesi verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.