Aydın

Didim'de 300 yıllık şapelde ayin

17:45 09 Kasım 2015
Didim'de 300 yıllık şapelde ayin

Didim'de yaşayan yabacı uyruklular, Apollon Tapınağı'nın yakınındaki 300 yıllık tarihi şapelde ayin yaptı

Aydın'ın Didim ilçesine yerleşen yabacı uyruklular, Apollon Tapınağı'nın çevresinde bulunan 300 yıllık tarihi şapelde, ayin düzenlemeye başladı.

Didim'e yerleşen İngilizler, belediye tarafından restore edilen ve Hisar Mahallesi'nde ilçenin ilk yerleşim yeri olarak gösterilen bölgede bulunan tarihi şapelde ayinler düzenledi.

İngilizlerin daveti üzerine, tarihi şapeli ziyaret eden Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, gazetecilere yaptığı açıklamada, restorasyon çalışması sonrası kapalı kalan tarihi şapeli, ilçede yaşayan yabancı uyrukluların dini ibadetlerini yerine getirebilmeleri için kullanıma açtıklarını söyledi.

Yabancı uyrukluluların burada ibadetlerini yapıp, kültür-sanat faaliyetlerini gerçekleştirdiğini anlatan Atabay, Didim'in çok kültürlülüğü barındıran bir kent olduğunu, tarih boyu barış ve kültür şehri olarak bilindiğini, ilçede yaşayan tüm kültürlere ve tüm inançlara da sonsuz saygı duyduğunu belirtti.

Didim'de yaşayan herkesin vatandaşların kendini güvende ve mutlu hissetmesinin önemini vurgulayan Atabay, "Bu ülke ve dünya hepimizin. İlçemizde yaşayan farklı kültürlerden yabancı uyruklu vatandaşlarımız var. Onların da ilçemizde kendilerini mutlu hissedebilmeleri için ilçemizde bulunan tarihi şapel binasını kendilerinin kullanımına açtık. 300 yıl önce kilise olarak inşa edilen ve 3 yıl önce Didim Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan tarihi şapel binası, belediyemizin kültürel anlamda kullanacağı hizmet yerlerinden bir tanesi. İlçemizde yaşayan çoğunluğu İngilizlerden oluşan yabancı uyruklu vatandaşlarımız, hafta sonları buraya gelerek ibadetlerini yapabiliyorlar" diye konuştu.

- Yabancılar çok mutlu

Didim'e 8 yıl önce yerleştiğini belirten İngiliz Tony Scott, tarihi şapeli kullanmak için yaptıkları girişimlerden olumlu sonuç almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Talebin ilçede yaşayan çok sayıda Hristiyan'ı memnun ettiğini dile getiren Scott, "Belediyeye Didim'de yaşayan çok sayıda yabancı uyruklu kişi olduğunu belirtip, burayı kullanmak istediğimiz anlattık. Görüşmelerimiz sonucu burayı pazar günleri iki saatlik kullanmamıza izin verildi. Böylece bizde tarihi şapel binasını kullanmaya, burada bir araya gelmeye başladık" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.