Aydın

Didim ile Leros kardeşlik şehir ilişkileri

15:00 12 Kasım 2015
Didim ile Leros kardeşlik şehir ilişkileri

Yunanistan'ın Leros kenti temsilcileri kardeş şehir protokolü imzaladıkları Aydın'ın Didim İlçesini ziyaret etti

Yunanistan'ın Leros kenti temsilcileri kardeş şehir protokolü imzaladıkları Aydın'ın Didim İlçesini ziyaret etti.

Leros Belediye Başkanı Michalis Kolias, Mersin'de düzenlenecek olan ve 4 kıtadan 25 ülkeden 52 belediye ve turizm temsilcilerinin katılacağı bildirilen "1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi" öncesi, "kardeş şehir protokolü imzaladıkları" Didim'in belediye başkanı Ahmet Deniz Atabay'ı ziyaret etti.

Didim Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gazetecilere açıklamada bulunan konuk belediye başkanı Kolias, iki kent arasındaki ilişkilerin, ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesine ve kardeşliğin pekişmesine katkı koyacağına inandıklarını söyledi. Kolias, "Politika, kültürel ve turizm olarak ortaklaşa çalışmalarda bulunmamız gerekiyor. Kardeş belediye başkanımız Atabay'ın bizi buraya davet edip, buradan da Mersin'e götürmesi bizim için onur ve mutluluk verici. Biz küçük bir kasabayız. Didim olmasaydı bizim Mersin'de bulunmamız mümkün değildi" diye konuştu.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, kardeş şehir protokolünü geçen ay imzaladıklarını, bu birlikteliğin ekonomisini yaratmak mecburiyetinde olduklarını kaydederek "Ticari alanda önemli adımlar atabiliriz. Leros, Yunan adaları arasında önemli bir yere sahip. Leros'un bizden alacağı bir şeyler varsa, bizim de onlardan alacağımız çok şey var. Feribot seferlerini karşılıklı olarak başlatmaya çalışacağız" dedi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.