Aydın

"Sporda Ahlak ve Kötü Alışkanlıklardan Korunma Semineri"

14:38 13 Kasım 2015
"Sporda Ahlak ve Kötü Alışkanlıklardan Korunma Semineri"

Aydın'da, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında, imam hatip lisesi öğrenci ve öğretmenlerine, "Sporda Ahlak ve Kötü Alışkanlıklardan Korunma Semineri" verildi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Menderes Salonu'nda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (AYİMDER) ile Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen seminerde konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, imam hatip gençliğinin topluma örnek olması gerektiğini söyledi.

İmam hatip öğrencilerinin hedeflerini büyük tutması gerektiğini anlatan Ayyıldız, "Toplum, imam hatip öğrencilerinden çok şey beklemektedir. İmam hatip öğrencileri kötü alışkanlıklarla anılacak kişiler değil, bunların önüne set oluşturacak olanlardır. 'İmam hatip mezunları, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan, Vali olmuş, bize bir şey kalmamış' dememelisiniz. Sizin sorumluluğunuz ağabeylerinizin sorumluluğundan fazladır" ifadelerini kullandı. 

Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise günümüz dünyasında maddi kalkınmışlık içindeki ülkelerin en büyük sıkıntısının, manevi boşluğun yanı sıra gençlerin sigara, alkol ve uyuşturucu kullanması olduğuna dikkati çekti. 

Yaşanan manevi bunalımın topluma doğru bir din eğitimi sunulmamasından kaynaklandığını savunan Töre, imam hatip okullarıyla manevi boşluğun önemli ölçüde doldurulduğunu dile getirdi. 

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli de hedeflerinin her ilde spor kulübü açmak olduğunu belirtti.

İmam hatip öğrencilerinin "ahlak elçileri" olduğunu ifade eden Sürmeneli, "Mahallenizde, sokağınızda kötü alışkanlıklar içinde olan kimselere doğruluğu anlatmanızı istiyorum. 25 yılını imam hatip davasına veren bir ağabeyiniz olarak bu görevi size veriyorum" diye konuştu. 

 Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, AYİMDER Başkanı Muzaffer Sönmez ile öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı seminerde, Aydın İmam Hatip Lisesi öğrencisi Talha Enes Kılıç, Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.