Aydın

Din Görevlileri Bilgilendirme Toplantısı

14:37 19 Kasım 2015
Din Görevlileri Bilgilendirme Toplantısı

 Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, din görevlilerinin alın teriyle büyüyen vakfın, yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetleriyle bir iyilik hareketi haline geldiğini söyledi.  

TDV ve Aydın Müftülüğü tarafından düzenlenen "Din Görevlileri Bilgilendirme Toplantısı", Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kongre Merkezi'nde yapıldı. 

Bilgin, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda yaptığı konuşmada, vakıf olarak yurt içi ve dışında, irşad, hac, umre, müftülük, Kuran kursu, eğitim merkezleri ve cami hizmetlerine her türlü desteğin verildiğini belirtti. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Avrupa, Amerika ve Avustralya'da yaşayan gurbetçi ailelerin din eğitimi alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2006 yılında Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) başlattıklarına işaret eden Bilgin, bu çerçevede bin 70 öğrencinin ilahiyat fakültelerinde eğitim görmesinin sağlandığını ifade etti. 

Halihazırda 874 öğrencinin UİP kapsamında öğrenimine devam ettiğini dile getiren Bilgin, "Bu kapsamda bugüne kadar 273 öğrenci mezun olmuştur. Ayrıca yurt dışından 2 bin 371 Kuran kursu öğrencisi, bin 683 hizmet içi eğitim kursiyeri, 90 dini yüksek ihtisas eğitimi öğrencisi getirilmiştir. Eğitim kurumları ve öğrencilerinin tüm masrafları vakfımızca karşılanmaktadır. Vakfımız Türkiye'deki bin şube, dünya çapında ise 108 ülkedeki faaliyetleriyle bir iyilik hareketi haline geldi​" diye konuştu. 

 Bilgin, vakfın yurt dışındaki 16 eğitim kurumunda 2 bin 954 öğrencinin eğitim gördüğünü, bugüne kadar 4 bin 289 öğrencinin mezun olduğunu sözlerine ekledi. 

  Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul da, Diyanet Vakfı'nın dünya çapında örnek hizmetlere imza attığına işaret ederek, "Vakfımız ülkemizde ve çok sayıda ülkede bizi gururla temsil ediyor. Vakfımızı kuran, yaşatan, hizmet eden herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan programda TDV Kurumsal İletişim Müdürü Kerim Küçüksarı tarafından vakfın faaliyetleri ile ilgili sunum da yapıldı.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.