Aydın

Aydın'da Kabaklı için anma programı

01:46 28 Kasım 2015
Aydın'da Kabaklı için anma programı

Gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı, Aydın'da düzenlenen programda anıldı

 Gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı, Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) düzenlenen programda anıldı.

Aydın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nca Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen  "Vefa Günleri" programında, merhum Kabaklı'nın hayatı ve eserleri ile ilgili sunum yapıldı. 

Ney dinletisinin de yer aldığı programda konuşan ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Gültekin, Kabaklı'nın hayatın zorlukları içerisinde ülke için önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi. 

Türkiye'nin Kabaklı'yı cana yakın, mütevazi ve sevgi dolu bir insan olarak tanıdığına işaret eden Gültekin, "Türkiye'ye, Türkçe'ye, Türk insanına aşkla bağlı, ilim sahibi, araştırmacı, bıkıp usanmadan çalışan, yardımsever, haklının ve mazlumların yanında olan, halktan kopmayan bir kişiliği vardı. Dünya malına fazla önem vermezdi. Kalbi vatan sevgisiyle çarpan bir kişilik olarak tanınmıştır. Her zaman İslam'ın, ilmin ve demokrasinin hizmetinde olmuştur" ifadelerini kullandı.  

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Feti Karsak ise vefa programları çerçevesinde Türkiye'nin önemli değerlerini anmayı amaçladıklarını aktardı.  

Bu vesileyle merhum Kabaklı'yı anmak ve yeni nesillere tanıtmak istediklerini vurgulayan Karsak, öğrencilerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.