Aydın

Didim'de sokak havyanları için denize girdiler

16:38 26 Aralık 2015
Didim'de sokak havyanları için denize girdiler

Didim'de sokak hayvanları için düzenlenen etkinlik kapsamında, çoğu yabancılardan oluşan bir grup, denize girdi.

Didim Hayvan Dostları Derneği üyeleri, Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağındaki sahipsiz hayvanlar yararına etkinlik düzenledi.

Aralarında Türk, İngiliz, İskoç ve İrlandalılar'ın bulunduğu yaklaşık 400 kişi, Noel hediyelerinin verildiği ilk gün anlamına gelen "Boxing Day" etkinliği kapsamında Altınkum Plajı'nda buluştu.

Grup içinden 30 kişi, çeşitli kostümlerle denize girerek yaklaşık yarım saat suda kaldı. Denizin soğuk olmasına aldırmayan grup, sudan çıkarken etkinliği izleyenlerce alkışlarla karşılandı.

Didim Hayvan Dostları Derneği üyesi Gill Erer, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin yaklaşık 18 yıldır Didim'de ikamet ettiğini, sahipsiz sokak hayvanları için 8 yıldır etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Havanın sıcak ama denizin soğuk olduğunu belirten Erer, "Denizin soğuk olmasına aldırış etmedik. Su çok güzeldi. Buraya gelen arkadaşlarımız, derneğimize bağışta bulundular" dedi.

Kış aylarının sahipsiz hayvanlar için zor geçtiğini dile getiren Erer, bağışla toplanan paraların, Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'ndaki sahipsiz hayvanların kuru mama ve ilaç gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.