Aydın

Didim'de denizde sığınmacı cesetlerinin bulunması

17:10 26 Ocak 2016
Didim'de denizde sığınmacı cesetlerinin bulunması

Aydın'ın Didim ilçesinde, cesedine ulaşılan 4 sığınmacıyla aynı teknede bulunduğu değerlendirilen 10 kişiye yönelik arama kurtarma çalışmaları sürerken, bir kişi yüzerek kıyıya ulaşmayı başardı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Tekağaç'ın kuzeyinde balıkçılar tarafından denizde bir çocuğun cansız bedenin bulunması üzerine bölgede başlatılan arama kurtarma faaliyetlerinde 3 kişinin daha cesedine ulaşılırken, yüzerek kıyıya ulaşmayı başaran bir sığınmacı polise giderek olayı bildirdi.

Sığınmacının, Didim'den 17 kişinin bulunduğu fiber teknenin denize açılmasından bir süre sonra yan yattığını, 15 kişinin denize düştüğünü, kaptan ve yanındaki kişinin kendilerini denizde bırakarak olay yerinden uzaklaştığını, yüzerek kıyıya ulaşmayı başardığını anlattığı öğrenildi.

Bölgede, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 korvet, 1 bot ve 1 helikopterle başlatılan arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Aydın'ın Didim ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek için tekneyle denize açılan sığınmacılardan 3'ü çocuk 4 kişinin cesedine ulaşılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.