Aydın

Türkiye'nin üçüncü çift kol nakli

15:01 03 Şubat 2016
Türkiye'nin üçüncü çift kol nakli

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen çift kol nakliyle hayata tutunan Cihan Topal, üçüncü çift kol nakli operasyonunu duyunca çok sevindiğini ve "kader ortağı" olarak nitelendirdiği Mustafa Sağır'a tedavi sürecinde destek olmak için ziyarette bulunacağını söyledi.

Topal, Aydın'da 2008 yılında geçirdiği bir iş kazasında kollarını kaybettiğini, kendisine uygun donör bulunmasının ardından Akdeniz Üniversitesi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen çift kol naklinin başarıyla sonuçlandığını ifade ederek, kollarını yeniden kullanmaya başladığını anımsattı.

Geçirdiği operasyonun ardından zorlu ve uzun süren bir tedavi süreci geçirdiğini aktaran Topal, günlük yaşantısında kendi işlerini görebildiğini, hayallerinin gerçek olduğunu söyledi.

Topal, evinin işlerini de kendisinin yaptığını anlatarak, elleriyle tutabildiği budama makasıyla bahçesiyle ilgilenmekten büyük bir huzur bulduğunu aktardı.

Akdeniz Üniversitesi'nde Türkiye'nin 3. çift kol nakli ameliyatı olan Mustafa Sağır'a "geçmiş olsun" dileklerini ileten ve bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ettiğini dile getiren Topal, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ilk çift kol nakli olan kişiydim, şimdi 3. kişi oluyor. Mustafa kardeşimizin operasyonunu duyduğumda o ilk günü ben de yeniden yaşadım. Çünkü o telefon 5 yıl önce bana da gelmişti, 'Cihan Bey bir donör var acilen nakile hazırlanmanız gerekiyor' diye. Onun yerine koydum kendimi ve çok sevindim. İnşallah o da sağlığına kavuşacak ve hiç kimseye bağlı olmadan bütün işlerini yapacak. Rabbim herkese şifa versin, tabi o da artık benim durumumda olduğu için kader ortağıyız, bana bir arkadaş geldi sayılır."

Topal, operasyonu tamamlanan ve yoğun bakıma alınan Sağır'ın iyileşme sürecinin hızlı olmasını ümit ettiğini belirterek kendisine destek olmak için ilerleyen günlerde ziyaret edeceğini ifade etti.

İnsanların organ bağışı noktasında biraz daha hassas olması gerektiğini vurgulayan Topal, kendisinin ve eşinin organ bağışçısı olduklarını , sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.