Aydın

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Aydın'da

13:11 06 Şubat 2016
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Aydın'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye bal üretiminde dünyada 6'ncı sıradan 2'nci sıraya yükseldi, bu da bizim verdiğimiz destek sayesinde oluştu" dedi.

Aydın'daki temasları kapsamında Vali Erol Ayyıldız'ı ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kente müjdelerle geldiklerini, bakanlığının Aydın'a 4,4 milyarı aşan bir yatırımı bulunduğunu ve bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kente heybeleri dolu geldiklerini ifade eden Eroğlu, "Aydın'ın dağlarında bal ormanları kuruyoruz, valimizle konuştuk bir marka oluşturup bütün dünyaya pazarlamak istiyoruz. Ormanlarımızı arıcılığa açtık her türlü desteği veriyoruz. Hatta yüzde 20'si hibe geri kalanı da yüzde 1,5 masrafla çok uygun şartlarda kredi veriyoruz. Yer temin ediyoruz ormanlara yolunu yapıyoruz, kovanı, yere varıncaya kadar destek veriyoruz. Çam balı istiyorlarsa çam, çiçek balı istiyorlarsa çiçek, kestane balı istiyorlarsa kestane dikiyoruz. Arıcılara her türlü desteği veriyoruz, bu yüzden arıcılık Türkiye'de çok gelişiyor ama marka oluşması lazım, sertifika olması lazım, biz bunu teşvik ediyoruz ve bekliyoruz. Şuanda Türkiye bal üretiminde dünyada 6'ncı sıradan 2'nci sıraya yükseldi, bu da bizim verdiğimiz destek sayesinde oluştu, inşallah daha da artar" diye konuştu.

Aydın'da "doğa koruma master planı" hazırladıklarını aktaran Bakan Eroğlu, deniz turizminin artık az para bıraktığını, tabiat turizmine gelen kişilerin kente daha fazla katkı sağladığını kaydetti.

Eroğlu, eski dönemlerde unutulmuş il olan Aydın'a AK Parti ile beraber hizmetlerin yıldırım hızıyla geldiğini, hükümetin 13 milyar liralık yatırım yaptığını ifade etti.

Sarıçay ve Beşparmak barajının yapımı için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın çalışmaları tamamladığı bilgisini veren Eroğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluk bölgelerindeki söz konusu barajları kendilerine bırakmaları durumunda yapımına hemen başlayacaklarını anlattı.

Eroğlu, GAP ve KOP'un ardından Başabakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Ege Bölgesi için EGE Gep'i hazırladıklarını belirterek, "Biz de 2015-2019 yıllarını kapsayan EGE Gep adıyla 4 bin 547 tesisi tamamlayacağız. 2019 yılı sonuna kadar ve 25 milyar lira yatırım yapılacak Ege bölgesine" dedi.

- "Eski Türkiye'de rant vardı"

Bir gazetecinin "Demokrasi Adası'nda ağaçların kesildiği" yönündeki sorusu üzerine Bakan Eroğlu, İstanbul'u dünyanın kongre merkezi haline getirmek istediklerini ve kentin buna ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, eskiden susuzluk ve kokusundan dolayı kimsenin gelmek istemediği İstanbul'un artık "görülmesi gereken kentler" arasında yer aldığını belirtti.

Ağaçların kesildiğini duymadığını, kesilmesi halinde 20 ağaç dikecekleri sözünü veren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Rant falan yok bizde. Zaten rant olsaydı bunlar yapılamazdı, rant eski Türkiye'de vardı. Eski Türkiye'de faiz lobilerinin rantı vardı, toplanan vergilerin yüzde 86'sı faiz olarak ödeniyordu. O faiz bütçesi vardı, yılda 60 milyar lira faiz lobisine gidiyordu. İhale lobisinin hortumu vardı. Eskiden bir gölet 22 yılda bitmiş 45 milyon liraya, şimdi biz aynı göleti 18 ayda 4,5 milyon liraya sulaması dahil bitiriyoruz. İlaç lobisinin hortumu vardı. Bir antibiyotik 63 milyondu şimdi 9 lira, siz bunlara bakın, rant dönemi kapandı şu anda hizmet dönemi var. Bizde rant yoktur."

Bakan Eroğlu daha sonra Vali Ayyıldız ile basına kapalı olarak görüştü.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.