Aydın

Kuşadası'nda "Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı"

12:06 07 Şubat 2016
Kuşadası'nda "Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı"

Ege Bölgesi "Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı"nın 18-21 Şubat'ta Kuşadası'nda yapılacağı bildirildi.

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği'nden (KODER) yapılan açıklamada, TÜRSAB, Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği ve Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun işbirliğinde Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuarın turizm açısından önemli bir yere sahip olduğu belirtildi.

Aralarında İtalya, Yunanistan ve Katar'ın olduğu 13 ülkeden katılımcıların geleceğinin kaydedildiği açıklamada görüşlerine yer verilen KODER Başkanı Tacettin Özden, Ege’deki tüm otellerin, malzeme ve ekipman ihtiyaçlarını artık Ankara, İstanbul ve Antalya'ya gitmeden bu fuardan karşılama imkanına kavuşacağını ifade etti.

Özden, "Bu fuar Ege Bölgesi'ndeki turizmci ve otelcilerin ihtiyaçlarını karşılayıp ürünlere ulaşabileceği bir platform olacak. Sektör temsilcileri ekipmanlarındaki gelişmeleri yakından takip etme fırsatı sunacak. Dolayısıyla buna Kuşadası’nın ev sahipliği yapmasını çok önemsiyoruz. Ortaya güzel bir fuar ve sektör için de bulunmaz bir fırsat çıkacak" dedi.

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Uğur Apak da fuar kapsamında gurme lezzetlerin görücüye çıkacağına işaret ederek "Türkiye’nin dört bir yanından gelecek duayen şeflerimiz burada bayram havası estirecek. Profesyoneller hem fuarı ziyaret edecek hem gurme yarışmalarını izleyecek. Ayrıca dünyanın hiçbir yerinde olmayan Ege’nin otlarından hergün tadımlık ot yemekleri sunacağız. Ege’ye özgü Şevketi Bostan, enginar gibi zeytinyağlı yemekleri ikram edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.