Aydın

Aydın'da dolandırıcılık iddiası

12:45 14 Mart 2016
Aydın'da dolandırıcılık iddiası

Aydın'ın Germencik ilçesinde 2 kişinin, yardım bahanesiyle evlerine gelen şüpheliler tarafından dolandırıldıkları iddia edildi.

Ovakaraağaçlı Mahallesi'nde yaşayan 81 yaşındaki Mehmet Akkaya ve Naime Aslantosun, belediyeden yardım getirdiklerini söyleyerek evlerine gelen kişiler tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla jandarmaya başvurdu.

Yalnız yaşayan Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyaz kamyonetle evine gelen kişilerin, Aydın Büyükşehir Belediyesinde görevli olduklarını, yardım amacıyla bir miktar para, odun ve kömür getirdiklerini söylediklerini anlattı.

Akkaya, kamyonetin arkasında kömür ve odun olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kapıya gelenin elinde 200 lira vardı, meğer sahteymiş. 'Bu parayı al, bize 100 lira geri ver' dediler. 'Cebimdeki bozuk para lazım olur' diyerek, içerideki paranın arasından 100 lira aldım. Kalan parayı da yanıma koydum. Kapıda bekleyen kişi, 'Hocam, çabuk olun, doktor kızmasın' dedi. Ben de 100 lirayı ona vermeye gittim. O esnada diğeri yatağın üzerindeki parayı almış, geri geldiğimde para yoktu. Dönüp baktığımda gitmişlerdi. Sözde bana odun getirmişlerdi. 2 bin liramı dolandırdılar, nasıl kandım, bilmiyorum."

- "Kapıyı kilitleyip anahtarı götürdüler"

Evinde yalnız yaşayan 81 yaşındaki Aslantosun da dolandırıcıların kurbanı olduğunu anlattı.

İki kişinin evine geldiğini kaydeden Aslantosun, "Bana para getirdiklerini söylediler. 200 lira verip, 100 lira istediler. Ben de içeriden 75 lira getirdim, 'Bu, olmaz' dediler. Daha sonra diğer taraftaki odadan 50 lira daha getirerek verdim. Bu arada diğer kişi, parayı aldığım yeri görerek oradaki 400 lirayı almış. Parayı aldıkları odanın da kapısını kilitleyerek anahtarı da götürmüşler. Paramın alındığı kapıyı yedek anahtarla açtıktan sonra fark ettim. 3-5 kuruşum vardı, onu da onlar aldı" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.