Aydın

Didim sahillerinde şortlu sivil polisler görevlendirilecek

16:20 12 Nisan 2016
Didim sahillerinde şortlu sivil polisler görevlendirilecek

Didim Kaymakamı İskender Yönden, bu yaz sahillerde sivil polisleri görevlendireceklerini belirterek, "Sivil polisi, şort ve havlusuyla sahilde görevlendireceğiz. Tatilci gibi sahillerde bulunacaklar. Sahilde yaşanabilecek kapkaç ve hırsızlık gibi olaylar ile şüphelenilen kişileri merkeze bildirecekler." dedi.

Yönden, İlçe Emniyet Müdürlüğünde düzenlediği toplantıda turizm sezonuna ilişkin aldıkları tedbirleri basın mensupları ile paylaştı.

Plajlara sivil polis uygulaması getireceklerini belirten Yönden, şunları aktardı.

"Polisimiz, Altınkum Yalı Caddesi'ndeki önlemlerini artırarak devam ettirecek. Geçen sene 30’a yakın kamerayla Altınkum'daki emniyet çalışmalarını destekledik. Bu sene de motosikletli ve bisikletli polisler olacak. Ayrıca bu yaz 10 civarında sivil polisi şortu ve havlusuyla sahilde görevlendireceğiz. Tatilci gibi sahillerde bulunacaklar. Sahilde yaşanabilecek kapkaç ve hırsızlık gibi olaylar ile şüphelenilen kişileri merkeze bildirecekler."

Yaz aylarında kullanımı yoğunlaşan havai fişeklerin patlatılmasıyla ilgili düzenlemenin olduğunu, lazer ışığı kullanımının ise yasak olduğunu da hatırlatan Yönden, "İlçemiz, Milas-Bodrum Havalimanı’na çok yakın olduğu için uçakların manevra sahasında yer alıyor. Uçaklar, bizim üzerimizden kalkıp, iniş yapıyorlar. Bu yüzden havai fişek ile ışıklı lazerler, uçaklar için tehlike doğuruyor. Bugüne kadar müdahale edilmemiş ama artık belli diskolar ile belli düğün salonları havai fişek atmak istediklerinde önceden sivil havacılığa başvuruyorlar. Sivil havacılık, uçakların kalkış ve iniş saatlerine göre buna müsaade veriyor. Biz de sivil havacılığın müsaadesine istinaden izin veriyoruz. Ancak lazer ışığı kullanımı tamamen yasak. Kaymakamlık olarak bu yaz da hem havai fişek konusunda, hem lazer ışığı kullanımı konusunda, hem de işletmelerdeki yüksek ses konularında işlem yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Yönden, Büyükşehir Kanunu gereği belediyeye devredilecek konuların netleşmeye başladığına da değindi.

Toplantıya, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Çetin Gülseven, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk da katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.