Aydın

Nazilli'de 35 kursiyer girişimcilik sertifikası aldı

12:50 15 Nisan 2016
Nazilli'de 35 kursiyer girişimcilik sertifikası aldı

Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Nazilli Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen girişimcilik kursunda 35 kursiyer sertifika aldı.

Nazilli Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Dernek Başkanı Ayşe Oktay, derneğin eşinden ayrı ve şiddet görmüş kadınlara yardım amaçlı kurulduğunu belirtti.

Bu kadınların ayakta durabilmeleri ve kendilerine olan güven duygularını yeniden edinmeleri için onlara "Balık yemeği değil, balık tutmayı" öğretmeyi hedeflediklerini ifade eden Oktay, şöyle konuştu:

"Kuruluşumuzdan bu yana 500 civarında kadınımıza vasıf kazandırdık. Bugün burada sertifika alan kursiyerlerimizden 8 tane bayanımız kreşlerde çalışıyor. Girişimcilik kursunu bitiren kadınlarımızdan 4 tanesi kendi işlerini kurabilmek için KOSGEB'in kadınlara yönelik sınavlarına katıldılar. Bayanlarımızın istekleri doğrultusunda açtığımız bu kursları bitiren kursiyerlerin yüzde 60'ı kamu kuruluşlarında çalışıyor. Kimisi de evlerde hasta bakıyor. Kendi iş yerlerini açanlar bile var. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz dernek olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar 500 kadınımıza vasıf kazandırdık. Kazandırmaya da devam edeceğiz. Kursiyerlerin sertifikalarını veren Kaymakam Mehmet Okur da "Nazilli Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çok sayıda kadınlarımıza yardım eli uzatarak yardımcı oldu. Açtıkları kurslarla özellikle bayanlarımızı birer meslek sahibi yapıyorlar. Kendilerini yürekten kutluyorum."

Konuşmaların ardından Kaymakam Mehmet Okur ve törene katılan Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Ağır Ceza Hakimi Melih Avcı, HEM Müdürü Ramazan Gülmez ve müdür yardımcıları, İş Kur Müdürü Şahin Altınkurt ve Okyanus Dernek Başkanı Ayşe Oktay tarafından kursiyerlerin sertifikaları verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.