Aydın

Aydın'dan kısa kısa

16:37 29 Nisan 2016
Aydın'dan kısa kısa

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, seyir halindeki motosikletin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Nazilli-Bozdoğan yolunda, Muammer G'nin kullandığı 09 NT 224 plakalı motosiklet seyir halindeyken henüz belirenemeyen nedenle devrildi.

Kazada motosiklet sürücüsü Muammer G. ile motosiklette yolcu olarak bulunan Rıdvan Y. çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralılar, Nazilli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

- İşitme engelli çocuklar sinemayla tanıştı

Nazilli ilçesinde işitme engelli öğrenciler, sinemaya götürüldü.

İlçedeki özel bir işitme cihazı merkezi, işitme kaybı olan 16 çocuğu sinemaya götürerek, ilk kez bir film izleme deneyimi yaşattı. Çocuklara ücretsiz kulak taraması da yapan firma yetkilileri, bazıları ilk kez sinemaya giden çocukları 3 boyutlu filme götürerek mutlu bir gün yaşamalarını sağladı.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Sineması'nda götürerek ‘Kuzular Kurtlara Karşı’ filmini 3 boyutlu izleyen öğrenciler, bu deneyimi yaşattığı için firma yetkililerine teşekkür etti.

-Nazilli’de uyuşturucu operasyonu

Nazilli'de düzenlenen operasyonda çok sayıda uyuşturucu hap ile 300 gram esrar ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı.

Nazilli ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Muammer Aksoy mahallesindeki bir adreste satışa hazır uyuşturucu maddesi bulunduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Adrese operasyon düzenleyenekipler, evde yaptıkları aramada 375 ecstasy hap, 300 gram kubar esrar ile satışa hazır 80 adet fişek tabir edilen esrar maddesi ele geçirdi. 4 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılardan F.A (45) ve eşi N.A (45) sevkedildiği mahkemece tutuklandı.

- Çine'de girişimcilik kursu

İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü ve KOSGEB iş birliğiyle Çine’de ilk kez gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik Kursu"nda eğitim gören 25 girişimci adayı, kursu tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Başbakan Ahmеt Davutoğlu tarafından 64. hükümеtin eylem planı kаpsamında açıklanаn ve KOSGEB tarafından özel olarak karşılıksız verilen 50 bin liralık yatırım desteğinden faydalanarak kendi iş yerlerini açmak isteyen Çineli girişimciler arasından seçilen adaylara sertifikaları verildi.

Çine’de ilk kez açılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nu başarıyla bitiren 25 Çineli, kendi iş yerlerini açmak üzere KOSGEB desteğinden faydalanmak için KOSGEB’e başvuru yapma hakkını elde etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.