Aydın

3. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi

21:15 02 Mayıs 2016
3. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi

Nazilli Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde düzenlenen ve 42 üniversiteden 200 akademisyenin katıldığı 3. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi (MESTEK 2016) katılımcıları, Nazilli’de, "Gıdı Gıdı Treniyle" nostalji turu attı.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık, iki gün süren kongre sonunda akademisyenleri ağırladı.

Gıdı gıdı treni ile nostalji turuna katılan akademisyenler, Sümer Basma Müzesini ve MESTEK 2016 Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özçağ rehberliğinde Sümer rekreasyon alanını gezdi, Nazilli Belediyesi mehter takımının gösterisini izledi.

Nazilli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Özçağ, başarılı bir kongre sürecinin geçirildiğini belirterek, şu bilgileri aktardı:

"Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen akademisyenler, Sultanhisar Nysa, Nazilli Sümer Kampusu, Meryem Ana ve Efes gibi önemli tarihi ve turistik yerleri de gezerek tanıma imkanı buldular. Aydın’da düzenlenen kongrenin bitiminden sonra 120 akademisyen arkadaşımız Nazilli’de Sümerpark Rekreasyon Alanı, Sümer kampusunu gezdi. Nostaljik Gıdı Gıdı Trenimizle kısa bir tur da attı. Programda emeği geçen herkese başta Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık olmak üzere çok teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Alıcık da, çok değerli akademisyenleri ağırlamaktan gurur ve onur duyduğunu belirterek, "Toplum olarak daha çok gelişmemiz, ancak siz bilim insanlarının faaliyetleri ve üniversitelerimizde yetiştirilecek donanımlı öğrencilerle olacaktır. Nazilli, hedefi olan bir kent. Üniversite ve organize sanayi şehri olmak istiyoruz. Nazilli’deki üniversitemizde yeni bölümlerin açılması, öğrenci sayısının artırılması bizim için olmazsa olmazlarımız arasında. Bu nedenle üniversitemize desteğimiz artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.