Aydın

Nazilli'de kız öğrencinin yurtla ilişiğinin kesilmesi

20:41 17 Mayıs 2016
Nazilli'de kız öğrencinin yurtla ilişiğinin kesilmesi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan, İsabeyli Kız Öğrenci Yurdunda bir öğrencinin yurt ile ilişiğinin kesilmesine ilişkin iddialar üzerine açıklama yapıldı.

Kurumun internet sitesinde yer alan açıklamada, Nazilli'deki İsabeyli Kız Öğrenci Yurdunda kalan bir öğrencinin ailesiyle telefonda "Kürtçe" konuştuğu için yurttan atıldığı ve bursunun kesildiği yönünde ortaya atılan iddiaların bazı basın yayın organlarında yer alması üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

İddiaların gerçeği yansıtmadığı ve konuyu saptırmaya yönelik olduğu ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Öğrenci 17 Mart 23.40 sularında kurumumuza ait Aydın Nazilli'de bulunan İsabeyli Kız Öğrenci Yurdunda aynı odada birlikte kaldıkları oda arkadaşları ile tartışarak, devletimiz ve güvenlik güçlerimiz hakkında hakaretlerde bulunmuş, bölücü terör örgütünün propagandasını yapmıştır. Oda arkadaşlarının kendisini uyarması üzerine onlara yönelik de tehditlere varan ifadeler kullanmıştır. Tartışma sırasında seslerin yükselmesi üzerine yurtta görevli güvenlik görevlisi odaya girerek tartışmalara şahit olmuştur.

Öğrencinin alınan savunması, diğer öğrencilerin şikayetleri ve yürütülen soruşturma neticesinde bölücü terör örgütü propagandası yapmak, devletimize, askerimize ve polisimize hakaret etmek ve yurtta düzeni bozmaktan ötürü kurumumuzla ilişiği kesilmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.