Aydın

Aydın'dan kısa kısa

20:15 25 Mayıs 2016
Aydın'dan kısa kısa

Nazilli'de Ahilik Haftası dolayısıyla program yapıldı.

Belediye Meydanı'nda düzenlenen program, etkinliğe gelen ilçe sakinlerine karanfil dağıtılması ile başlandı.

İlçe Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ahiliğin Türk toplumunda kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberliğin temeli olduğunu belirtti.

Alıcık, "Türk toplumu, alın terinin kıymetini ve atalarının değerini bildiği gibi 13. yüzyıldan beri gelen Ahilik geleneği ile dürüst ticaretin ve iş ahlakının da önemini kavramıştır." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayarak ustalık, kalfalık belgesi almaya hak kazananlara, belediye başkanı tarafından belgeleri verildi.

Program, halk oyunları ve mehteran gösterisinin ardından Ahilik lokması dağıtımıyla son buldu.

- Nazilli Belediyespor

Spor Toto 2. Lig takımlarından Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Murat Kaplan, "Kulübümüzün PTT 1. Lig yolunda şampiyon olması için ciddi çalışmalar başlattık. Sezon öncesi transfer şampiyonu olarak anılmak değil, sezon sonunda şampiyon takım olarak anılmak istiyoruz" dedi.

Nazilli Belediyespor yönetim kurulu üyeleri ve teknik heyet kulüp binasında düzenlediği toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.

Kulüp Başkanı Murat Kaplan, Nazilli Belediyespor’un ilçenin önemli bir markası ve tanıtım aracı olduğunu kaydederek, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade etti.

Kaplan, "2 yıl önce başlatılan çalışmalarda son aşamaya geldik diyebiliriz. Kulübümüzün PTT 1. Lig yolunda şampiyon olması için ciddi çalışmalar başlattık. Sezon öncesi transfer şampiyonu olarak anılmak değil, sezon sonunda şampiyon takım olarak anılmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

- Alman Seyahat Acenteleri Birliği Didim'de

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, "Ülkemizin güvenlikle ilgili bir sorunu olduğu, bu durumun turizmi baltalayacağını konuşuluyordu. Yapmış olduğumuz çalışmalar ve görüşmelerle bu algıyı yıktık. Türkiye güvenilir bir ülkedir" dedi.

Başkan Atabay, Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) üyeleri bir restoranda bir araya geldi.

Didim’in tanınırlığını artırarak, ilçede turizmde alternatif yaratmayı hedeflediklerini belirten Atabay, "Ülkemizin güvenlikle ilgili bir sorunu olduğu, bu durumun turizmi baltalayacağını konuşuluyordu. Yaptığımız çalışma ve görüşmelerle bu algıyı yıktık. Türkiye güvenilir bir ülkedir” diye konuştu.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği üyeleri de Didim başta olmak üzere Türkiye'deki birçok sahil kesiminin güvenli olduğunu ve 2016 turizm sezonunda turizm potansiyelinin düşmeyeceği kanısında olduklarını ifade etti.

Programa Alman Acenteleri Birliği’nin dış ilişkiler sorumlularından DRV Kongre, Seminer ve Pazarlama Grubu Başkanı Andrea Fröbel, kongre sorumlusu Sabrina Kirves, kongre sorumlusu Anastasia Uljanov, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ni (TÜRSAB) temsilen Gülberk Asyapar ile Aylin Özsavaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.