Aydın

Didim’de inşaat yasağı başlıyor

16:17 31 Mayıs 2016
Didim’de inşaat yasağı başlıyor

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, turizm sezonun açılmasıyla birlikte ilçede 1 Hazirandan itibaren inşaat yasağının başlayacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Atabay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının 'İnşaat Yasağı Genelgesi' kapsamında yapılacak olan uygulamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mayıs ayından itibaren ilçeye turist girişinin başladığını anımsatan Başkan Atabay, Didim’de turizm faaliyetlerinin yanı sıra inşaat faaliyetlerinin de yoğun olarak yapıldığını söyledi.

İlçenin 3 bölgeye ayrıldığını, 1'inci bölgenin Altınkum ve çevresi, 2'inci bölgenin şehir merkezi, 3'üncü bölgenin ise Efeler ve Cumhuriyet Mahallesi olduğunu anımsatan Atabay şöyle devam etti:

"1 Haziran itibariyle 1'inci bölgede hiçbir şekilde inşaat olmayacak. Diğer bölgelerde ise, kaba inşaat olmayacak. 2 ya da 3'üncü bölgede sadece 09.30 - 17.30 saatleri arasında uygun bir şekilde insanları rahatsız etmeden inşaat içi faaliyetler yapılabilir. Yaz aylarında süren inşaat çalışmalarının ilçemize olumsuz dönüşleri oluyordu. Amacımız, ilgili kesimi kırmadan, incitmeden karşılıklı nezaket ortamının oluşturulmasını sağlamak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.