Aydın

Kadın işçilerin ramazanda zorlu mesaisi

12:37 27 Haziran 2016
Kadın işçilerin ramazanda zorlu mesaisi

Nazilli ilçesinde tarlalarda çalışan kadın işçiler, sıcak havaya rağmen hem oruçlarını tutuyor hem de pamuk hasadını yapıyor.

Pamuk Araştırma Enstitüsünün bünyesinde çalışan kadın işçiler, oruçlu halde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havada tarlada çalışarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

İşçilerden Hale Kurudere, tarlada pamuk seyretme işini yaptıklarını, son yılların en sıcak günlerini yaşamalarına rağmen çalışmayı sürdürdüklerini söyledi.

Sıcak hava ve ramazan ayı olması nedeniyle enstitünün çalışma saatlerinde bazı düzenlemeler yaptığını anlatan Kurudere, "Normal şartlarda 8 saat çalışıyoruz. Ramazan ayı nedeniyle 6 saate düşürüldü. Bunun yanı sıra iki saatte bir 30 dakikalık mola veriyoruz." dedi.

Kurudere, işlerinin zor olduğunu, çok etkilendiklerini ifade ederek "Yaşamımızı devam ettirebilmek için bunu yapmak zorundayız. Evet zor bir mücadele ama başka çaremiz yok. Arkadaşlarımızla birlikte bu sıcaklarda çalışıyoruz." diye konuştu.

İşçilerden Kevser Dursun ise pamuk hasadı dönemi tarlalarda çalışarak elde ettikleri gelirle aile bütçesine katkı sağladıklarını kaydetti.

Dursun, "Yaklaşık 45 derece sıcaklığın altında hem orucumuzu tutuyoruz hem de çalışıyoruz. Ekmek parası için alın terimizle bir şeyler yapıyoruz. Oruçlu olmamıza rağmen zorlanıyoruz ama yine de her şeye rağmen çok şükür. Tabii ki iş verenimiz bizlere her türlü imkanı ve sıcaklardan korunmamız için gerekenleri yapmaya çaba sarf ediyor. Belirli aralıklarla mola da veriyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.