Aydın

Ege'deki tatil merkezlerinde bayram yoğunluğu

11:35 30 Haziran 2016
Ege'deki tatil merkezlerinde bayram yoğunluğu

FERDİ UZUN/AHMET BAYRAM - Ege Bölgesi'nde genelde iç turizme hizmet veren Çeşme, Didim ve Kuşadası'nda, bayram döneminde otellerin doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığı belirtildi.

AA muhabirinin sektör temsilcilerinden aldığı bilgiye göre, Ege'nin tatil merkezlerinde bayram hareketliliği başladı. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte seyahat acenteleri ve internet üzerinden satışlarla doluluğunu artıran tesislerin önemli bölümü rezervasyonlarını kapattı.

Ramazan ayında konaklama fiyatlarını yaklaşık yüzde 50 oranında düşüren tesisler, bayram tatilinde sezon fiyatlarını uygulamaya başladı.

Çeşme Turistik Otel İşletmecileri Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, bayramda Çeşme'de yüzde 100 doluluk oranını yakalamayı beklediklerini belirterek, "Gelen rezervasyonlar bayramı dolu geçireceğimizi gösteriyor." dedi.

Öncel, Çeşme'de konaklama ücretlerinin de geçen yıla oranla artmadığını ifade ederek, "İşletmelerimiz geçen yılki fiyatlar neyse, bu yıl da aynı tarifeyi uyguluyor. Yoğun talebe rağmen fiyatlar korunuyor. Çeşme'de her keseye göre otel bulmak mümkün. Geceliği 50 liraya da otel bulunabilir, bin liraya da. Çeşme'yi genelde yerli turistlerimiz tercih etti." diye konuştu.

Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner de bayramla birlikte toparlanma beklediklerini kaydetti.

Özellikle yerli turistin yoğun talebiyle karşılaştıklarına dikkati çeken Alkaner, "Bayram dolayısıyla doluluklar hızla arttı. Olumlu bir hava var, yoğun rezervasyon talepleri alıyoruz. İsrail ve Rusya ile ilişkilerde yaşanan olumlu gelişmeler turizmcinin de yüzünü güldürdü. Bizim bölgemize yoğun bir Rus turist akını yok ama yine de sektörümüz adına sevindik. Temmuz ve ağustosta büyük bir hareketlilik bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kuşadası Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Bülent İlbahar da ilçedeki birçok otelin bayramı dolu geçireceğini, özellikle 4 ve 5 yıldızlı otellerin yüzde 100'lük doluluk oranına ulaştığını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.