Aydın

Aydın'da "Uluslararası Yoga Festivali"

19:01 05 Temmuz 2016
Aydın'da "Uluslararası Yoga Festivali"

Uluslararası Yoga Federasyonu ve Yoga Academy işbirliğiyle düzenlenen ''Uluslararası Yoga Festivali'' Aydın'da başladı.

Didim ilçesi Akbük Mahallesi'nde bir otelde başlayan festivale, yurt dışından çok sayıda yoga tutkunu katıldı.

Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her ay farklı bir şehirde düzenlenen festivalin, dünyanın çeşitli ülkelerinden yoga severlerin katılımıyla geniş kapsamlı yapıldığını belirterek, festivalın 6 gün süreceğini ve yaklaşık 30 teknik çalışmanın hayata geçeceğini söyledi.

Yoganın bir spor olduğunu, kesinlikle dinsel hiçbir şey içermediğini, insanların mutlu ve sağlıklı olması için gayret ettiklerini kaydeden Manaf, olumsuzluklara rağmen Türkiye'de düzenledikleri festivalin uluslararası boyuta taşınması için çalışmalar yürüttüklerine işaret etti.

İnsanların barış ve mutluluk içinde yaşamasını istediklerine dikkati çeken Manaf, sözlerine şöyle devam etti:

"Federasyonumuz 100'den fazla ülkede yoga eğitimi veriyor. Bunların içinde yoga eğitmenliği eğitimi de var. Rusya, Çin hatta Hindistan’dan bile eğitim için talepler var. Türkiye son 10 yıldır ciddi bir başarı elde etti. Hızla ilerlemeye başladı. Dünyanın her yerinden insanlar Türkiye'ye yoga yapmaya geliyor. Önemli bir yol alındı bu konuda. Yogada dünyada ilk 3’teyiz diyebiliriz. Birinci sırada ABD, ikinci sırada Kanada, üçüncü sırada ise Türkiye yer alıyor."

Festivallerde dans ve konserlerin de olacağını söyleyen Manaf, dünyada ilk kez yoga koreografisi yarışmasının düzenleneceğini de sözlerine ekledi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.