Aydın

Turizmciler bayram sonrasından da umutlu

15:53 07 Temmuz 2016
Turizmciler bayram sonrasından da umutlu

Aydın'ın Didim ve Kuşadası ilçelerindeki turizmciler, Ramazan Bayramı'nın ardından da turist yoğunluğunun devam etmesini bekliyor.

Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 5 yıldızlı otellerden pansiyonlara kadar doluluk oranın yüzde 100'e ulaştığını söyledi.

Bayram sürecince yaşanan hareketliliğin turizmciyi mutlu ettiğini vurgulayan Alkaner, "Didim, son yıllarda görülmeyen oranda doluluğa ulaştı. Bayram dolu dolu geçiyor. Didim, kendi yükünü fazlasıyla aldı. Altınkum plajı buna şahitlik yapıyor." dedi.

- Son bir haftada 500 bin yerli ve yabancı turist

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının turizmdeki hareketliliği etkilediğine işaret eden Alkaner, yaklaşık 73 bin olan ilçe nüfusunun bayramda ciddi oranda arttığına dikkati çekti.

İlçenin adeta dolduğunu dile getiren Alkaner, "Bayram boyunca ilçeye çok ciddi girişler oldu. Günübirlik gelenler, otel ve pansiyonlarda konaklayanlar, burada yazlığı olanları da düşünürsek bayrama sürecinde yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı turisti ağırladık." ifadelerini kullandı.

Avrupa'dan Didim'e gelen turist sayısının eylül ve ekimde arttığını belirten Alkaner, Rusya ile yaşanan olumlu gelişmelerin, özellikle bu aylarda kendini göstereceğini söyledi.

Alkaner, "Tabii önemli olan bayram sonrası yaşanan hareketlilik. Ama görünen o ki bayramdan sonra da bu hareketlilik devam edecek. Temmuz kendini gösterdi, umuyoruz ki ağustos da bu doğrultuda ilerler." diye konuştu.

- Kuşadası'nda sahiller doldu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek de otellerdeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını kaydederek, "Bayramın üçüncü günü de sahillerde adım atacak yer kalmadı. Aynı yoğunluğu bayram sonrası için de bekliyoruz." dedi.

Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Bülent İlbahar ise özellikle Denizli, Manisa, Uşak, İzmir gibi çevre illerden yerli turistlerin ilçeye yoğun ilgi gösterdiğini, yaklaşık 103 bin olan nüfusun 1 milyona ulaştığını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.