Aydın

FETÖ'nün darbe girişimi

11:57 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, "Söke'den bir rütbeli asker, 20 eri 'Sizi tatbikata götüreceğim' diye Ankara'ya götürmüş." bilgisini verdi.

Vali Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin başladığı andan itibaren bölge ve alay komutanları ile polisin organize şekilde çalıştığını söyledi.

İlde, darbe girişimine karşı tek ses olduklarını vurgulayan Koçak, "Çok şükür Aydın'da herhangi olumsuz durum yaşanmadı. Vatandaşımızın da desteği çok fazlaydı. Biz de gece boyunca vatandaşlarımızın yanındaydık." dedi.

Aydın'ın Söke ilçesinde bir grup askerle ilgili sıkıntıların yaşandığını belirten Koçak, şunları kaydetti:

"Söke'den bir rütbeli asker, 20 eri 'Sizi tatbikata götüreceğim' diye Ankara'ya götürmüş. Bu konu hakkında tahmin ediyorum ki Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararı çıkarmış. İlerleyen saatlerde başsavcılığın girişimleri olmadığını öğrenirsek biz devreye gireceğiz ve gerekeni yapacağız."

Darbe girişimiyle ilgili Aydın'a sözde sıkı yönetim komutanı olarak bir albayın atandığını duyduklarını dile getiren Koçak, "Kendisi tabii Ankara'dan buraya gelemedi. Başsavcılığımız gerekeni yapmıştır ve görüldüğü yerde yakalanacaktır." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.