Aydın

FETÖ'nün darbe girişimi

20:34 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, demokrasiyi ortadan kaldıracak her türlü girişim gibi darbelerden medet umanlara da karşı olduklarını bildirdi.

Bozkurt, yaptığı yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, demokrasiyi ortadan kaldıracak her türlü girişime karşı olduklarını kaydetti.

CHP İl Başkanı Bayram İnci de yaptığı yazılı açıklamada darbe girişimine başından sonunda kadar karşı olduklarını bildirdi. Milletvekilleri ve il teşkilatlarıyla birlikte darbeye karşı kararlı duruş sergilediklerini belirten İnci, bu kararlığın devam edeceğini kaydetti.

İnci, "Siyasi partilerimizin kararlılıklarının yanı sıra parti farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavırla darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır." ifadelerini kullandı.

- AK Parti Kuşadası İlçe Başkanlığı

AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Ali Kara da vatana ihanet içinde bulunan herkesin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini bildirdi.

Kara, yaptığı açıklamada, Türkiye’ye dış dünyada prestij kaybettiren ve birçok masum insanın hayatını kaybetmesine neden olan bu olayın sorumlularının hesap vereceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın önerisiyle meydanlara indiklerini anımsatan Kara, Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyen güçlerin amacına ulaşmasını engellediklerini belirtti.

Kara, 'Halk olarak herkese demokrasi dersi verdik. Yaşanan bu süreçte siyasi parti gözetmeksizin gerek telefonla arayarak gerekse yanımızda duran diğer siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyorum.”

- Kuşadası MHP İlçe Başkanlığı

Kuşadası MHP İlçe Başkanı Mustafa Bayraktar, MHP Genel Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin söylediklerinin tamamen arkasında olduklarını ifade etti.

Tüm halkı sabırlı ve sağduyulu olmaya davet eden Bayraktar, yaşanan bu sürecin bir an önce son bulmasını istedi.

CHP Kuşadası İlçe Başkanı Nail Özazman da darbe girişiminin demokrasiye aykırı bir durum olduğunu belirtti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.