Aydın

FETÖ'nün darbe girişimi

18:54 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Didim Cumhuriyet Savcısı Abdullah Altınbaş tutuklandı. Operasyonda, 9 Cumhuriyet Savcısı ve hakim gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından hakkında verilen açığa alınma kararı kapsamında gözaltına alınan Didim Cumhuriyet Savcısı Altınbaş, Aydın Adliyesi'ne getirildi.

"FETÖ üyesi olduğu, örgüt adına faaliyetler yürüttüğü ve darbe girişimiyle ilişkisi bulunduğu" suçlamalarıyla savcılık ve mahkemede ifade veren Altınbaş, tutuklandı.

Öte yandan, HSYK tarafından hakkında verilen açığa alınma ve gözaltı kararı kapsamında, Kuşadası ilçesinde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Çetin Küçet, 1. Asliye Ceza Hakimi Ahmet Karaköse, 2. Asliye Hukuk Hakimi Dilek Karaköse, 3. Asliye Ceza Hakimi Hasibe Başaran, polis tarafından gözaltına alındı.

Söke ilçesinde de 2 Cumhuriyet Savcısı ve 3 hakimin gözaltına alındığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Aydın, Nazilli ve Söke adliyelerinde görevli 21 Cumhuriyet Savcısı ve hakim hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.