Aydın

30 Ağustos Zafer Bayramı

13:55 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

- Söke

Nazilli ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla program düzenlendi.

İstasyon Meydanında düzenlenen tören, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlandı.

Burada bir konuşma yapan Garnizon komutanı Üsteğmen Yalçın Gürenci, 30 Ağustos’un sadece zafer olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olduğunu belirtti.

Yalçın, "Bugün asil Türk milleti ve kahraman Türk ordusunun ebedi başkomutanı Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde, milleti ile bütünleşerek, 94 yıl önce gerçekleştirdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri gününü gururla kutluyoruz.” dedi.

Törene CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Söke ilçesinde düzenlenen törenin ardından ilçe Halk Eğitim Merkezi sergisinin açılışı yapıldı.

Kaymakamlık binası önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na protokol üyeleri tarafından çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Hasan İhsan Kızgınçelik, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Söke Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından birlikte yürütülen kurslarda eğitim gören kadınların el işi sergisinin açılışı yapıldı.

- Çine

Çine ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Murat Toprak, 30 Ağustos tarihinin Türk milletinin tarihinde unutulmaz bir gün olarak yer aldığını söyledi.

Programda, Çine Anadolu Lisesi öğrencisi Buket Karadağ ve Çine Madran Anadolu Lisesi öğrencisi Ataberk Duran, 30 Ağustos Zafer Bayramı konulu şiirlerini okudu.

- Kuşadası

Kuşadası ilçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlandı.

Törene Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Garnizon Komutanı Hasan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kara, CHP ilçe Başkanı Nail Özazman, MHP ilçe Başkanı Mustafa Bayraktar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programın ardından Kaymakam Aksoy, protokol üyeleriyle makamında tebrikleri kabul etti.

- Koçarlı

Koçarlı ilçesinde tören, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlandı

Açılış konuşmasını yapan Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Tuncay Kelen, 30 Ağustos’un ülke tarihindeki önemine dikkati çekerek, bu zaferin 94 yıldır gururla kutlandığını söyledi.

Törene Kaymakam Fırat Çelik, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Sezgin, Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle vatandaşlar katıldı

Kaymakam Çelik'in makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından protokol üyeleri, İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.