Aydın

Aydın'dan kısa kısa

17:35 30 Ağustos 2016
Aydın'dan kısa kısa

Nazilli ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resmi kutlama programına ek olarak siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları program düzenlendi.

Nazilli İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na CHP Nazilli ilçe teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şubesi ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından çelenk bırakıldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, "Anadolu’yu işgal etmiş olan emperyalizmin güçleri başta Yunanistan askerleri olmak üzere 9 Eylül’de yurdumuzdan uzaklaştırıldılar. Bu masum halkların emperyalizme karşı vermiş olduğu ilk mücadele örneğiydi. İşte bu anlamlı günde bağımsızlığın kazanıldığı gün olarak adlandırılmalıdır. Bugünün anlam ve önemi buradadır." dedi.

Öte yandan Bayındır Mahallesi'ne Nazilli Belediyesi tarafından 20 metre uzunluğunda bayrak direği dikildi.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Bizler Türk Milleti olarak bayrak ve vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Bayraksız refahın, zenginliğin, adaletin, hatta ibadetin bile bir anlamı olmaz. Allah’ın izniyle, Büyük Türk milletine hiçbir zarar gelmeyecektir ve şanlı bayrağımız da hiçbir zaman göklerden inmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

- Didim

Didim ilçesinde otomobille kamyonun çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Çağrı Usluer yönetimindeki 48 TS 828 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu çarşı bulvarında, karşı şeritten gelen Osman Müjde idaresindeki 34 JP 9375 plakalı kamyonetle çarpıştı.

Çarpmanın etkisiyle Çağrı Usluer yönetimindeki araç orta refüje çıktı.

Kazada yaralanan Usluer, ambulansla Didim Devlet Hastanesine kaldırılırken hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.