Aydın

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma

16:05 23 Eylül 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında polise asılsız ihbarlarda bulunanların cezalandırılması gerektiğini bildirdi.

Ticaret Odası Başkanı Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında son zamanda polise yönelik asılsız ihbarların arttığını dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ekonomiyi olumsuz etkilediğini savunan Arslan, darbe girişimi süreci sonrasında gerçekleştirilen operasyonlarda daha seçici davranılması gerektiğini kaydetti.

Arslan, "Asılsız ihbarlar ortada dolaşıyor. 15 Temmuz’u hiç kimse tasvip edemez. Ben 15 yaşındayken sağ-sol davaları vardı. Darbenin ne anlama geldiğini iyi bilirim. İnsanların ticari rakipleri var. Alıyor eline telefonu, 'Bu, bu örgüte mensup, bu buna mensup' diyerek asılsız ihbarlarda bulunuyor. Telefonla ihbar elbette olacaktır. Bunlar yetkili mercilerce değerlendirilmelidir. Ama ihbarı yapanın kimliği yok ortada, hiçbir şey yok. İnsanlar iftiraya maruz pozisyonda kalıyor ise yatırım yapmayı bırakır. İşte bu ihbarlar ilgililerce çok iyi değerlendirilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Asılsız ihbarlarla soruşturmanın bazı insanlar tarafından amacından saptırılmak istendiğine de dikkat çeken Arslan, "Piyasanın rahatlaması için ihbarların muhatapları belli olarak daha sağlam yapılması lazım ki, yalan ihbarda bulunulduysa kişiler onun hakkında dava açarak ceza almasını sağlamalılar. Şu anda ülke ekonomisi, Aydın ekonomisi ve Nazilli ekonomisi bu asılsız ihbarlar konularında etkilendi. Bu durumun daha seçici yürütülmesi halinde sonucunun çok daha iyi olacağına inanıyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.