Aydın

Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı

13:06 28 Eylül 2016
Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı'nın 3-6 Kasım tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

Fuarın düzenleyicisi GL Platform'dan yapılan açıklamaya göre, Kuşadası Efes Kongre Merkezi'ndeki fuarda, büyükbaş sığır ırkları, küçükbaş koyun keçi ırklarının yanı sıra çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, süt ve et teknolojileri, biyogaz ile arıtma sistemlerinde son yenilikler görücüye çıkacak. Fuarda sektörün önde gelen firmaları, birlikler, kooperatifler stant açacak. Ayrıca teknolojik gelişmeler de seminerler aracılığıyla paylaşılacak.

Fuarda Türkiye'de 100 baş ve üstü hayvan sayısına sahip olan yaklaşık 3 bin 500 süt ve besi çiftliğinin sahipleri ve üst düzey yöneticileri de yer alacak. Bölgedeki üreticiler, önder çiftçilerin deneyimlerini dinleme fırsatı bulacak. Yurt içinin yanı sıra 22 ülkeden gelecek profesyonel ziyaretçilerle fuar, 2 binin üzerinde alıcıyı ağırlayacak.

- 4. Ulusal Süt Zirvesi

Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı aynı zamanda Ulusal Süt Zirvesi'ne de ev sahipliği yapacak.

Geçen yıl Et ve Süt Kurumunun piyasaya yönelik aldığı önemli kararları ilk kez açıkladığı platform olan zirve, bu yıl "Yenileşim" temasıyla düzenlenecek.

Zirvenin ilk gününde, kaynakların doğru kullanımı, kırsaldan göçün önlenmesi, hayvan sağlığı ve refahı, hayvan besleme, sağlıklı yem, buzağı ölümleri, aile işletmeleri konulu oturumlar yapılacak.

İkinci gününde ise süt sektöründe yenileşim, butik mandracılık, süt sektörü yatırımları, büyükbaş ve küçükbaş hayvan sütlerinde farklı ırklar, hayvansal atıkların geri kazanımı, üretimde küçük işletmelerin sorunları, kırmızı et üretimi, mahalli idarelerin hayvancılığa yaklaşımı konuları tartışılacak.

- Renkli yarışmalar

Fuar, renkli görüntülere de ev sahipliği yapacak. Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği önderliğinde "En Verimli Besi Sığırı Yarışması"nda, bölgenin birbirinden nitelikli büyükbaş ve küçükbaş ırkları boy gösterecek.

Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ise açık artırma ile bölgenin en iyilerini satışa çıkaracak. Aydın Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği de "Damızlık Koyun Keçi Güzellik Yarışması" düzenleyecek.

- Bölge ekonomisine katkı

Fuar hazırlıkları kapsamında sektör temsilcilerini bir araya getiren 4. Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan fuarın bu yılki onur konuğu Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, fuarı heyecanla beklediklerini söyledi.

Dinçer, "Zor günler geçirdik. Bu fuar, hayvancılık sektörüne büyük canlılık getirecek. Hem Aydın hem Kuşadası hem Türkiye son yenilikleri görme fırsatını yakalayacak ayrıca sorunları bir masa etrafında konuşup çözüm için adım atma olanağını sunacak ama fuarın katkısı yalnız bu da olmayacak. Özellikle turizm bölgesi olan Kuşadası'nda tatil sezonunun ardından düzenlenecek fuar, bölge ekonomisine de bu yönde bir değer katacak. Açıkçası fuarın geleneksel hale gelmesinden dolayı mutluyuz." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.