Aydın

Cumhuriyet 93 yaşında

18:42 29 Ekim 2016
Cumhuriyet 93 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Nazilli ilçesinde tören düzenlendi.

Şehir Stadında yapılan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Mehmet Okur, cumhuriyetin 93. yılını coşku ve gururla kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Tarih boyunca, devlet olmanın onuruna, millet olmanın haysiyetine sahip olmuş büyük Türk milleti, kaderinin ve kardeşliğinin önüne geçmeye, geleceğini ve geçmişini karartmaya teşebbüs eden tüm planları, tüm projeleri hezimete uğratmıştır. Tıpkı bugünkü gibi çıkarlarını mukaddesatı olarak gören yabancı hayranları, dış destek ve icazetli hamakat kadroları milletin kararlılığı karşısında duramamış, bağımsızlık ateşini söndürememiştir." dedi.

Konuşmanın ardından, öğrenciler tarafından halk oyunları ve dans gösterileri yapıldı.

Törene Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal da katılım gösterdi.

- Kuşadası

Kuşadası ilçesindeki tören Atatürk Anıtı önünde yapılan programla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende, yöresel halk oyunları sergilendi ve bazı özel dans grupları gösteri yaptı.

Törene Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Özer Kayalı, Garnizon Komutanı Binbaşı Hasan Şahin, Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu da katıldı.

- Koçarlı

Koçarlı ilçesindeki tören, protokol üyelerinin tebrikleri kabul etmesi ve Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Kaymakam Fırat Çelik'in günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından, 29 Ekim kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda ödül alan öğrencilere hediyeler verildi.

Programa Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Garnizon Komutanı Hakan Sezgin, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.