Aydın

Vali Koçak gazetecilerle buluştu

15:50 21 Şubat 2017
Vali Koçak gazetecilerle buluştu

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, "Geçtiğimiz yıl İŞKUR üzerinden 18 bin işe yerleştirme yapmışız. Yaklaşık 35 bin civarında da müracaat var. Bu gösteriyor ki arz ve talep arasında ciddi bir uyumsuzluk var."

Aydın'daki bir otelde gazetecilerle bir araya gelen Koçak, şehirlerde değişimin öncelikle insandan başlayarak yapılması gerektiğini, bunların da iyi yönetimle mümkün olabileceğini söyledi.

İstihdama yönelik kendisinin fırsat buldukça iş adamları ve sanayicilerle görüştüğünü aktaran Koçak, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl İŞKUR üzerinden yaklaşık 18 bin işe yerleştirme yapmışız. Yaklaşık 35 bin civarında da müracaat var. Bu gösteriyor ki arz ve talep arasında ciddi bir uyumsuzluk var. Bu birçok illerde de bu şekilde. Sanayicilerle konuştuğumuzda nitelikli iş gücü sorununun olduğunu görüyoruz var. Önümüze gelen sorunlardan birinin bu olduğunu gördük. Bu noktada kentteki herkesin üzerine düşen görevi de yerine getirmesi gerekiyor." dedi.

Koçak, Aydın'ın dünya markası olması hayalinin kentteki uyumlu çalışmaya bağlı olduğunu, şehrin sorunlarının iyi analiz edilmesi gerektiğini, kendisinin de sürekli bu görüşü savunduğunu ve bu doğrultuda çalıştığını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.