Aydın

Lösemi hastası Zehra'nın dileği gerçekleşti

11:42 24 Şubat 2017
Lösemi hastası Zehra'nın dileği gerçekleşti

FERDİ UZUN - Aydın'da bir ay önce lösemi hastası olduğu belirlenen ve kemoterapi sürecinde kesilen saçları için büyük üzüntü yaşayan 9 yaşındaki Zehra Kurşun'un yüzü, kanser hastalarına ücretsiz peruk yapan kuaför sayesinde yeniden güldü.

Umurlu Mahallesi'nde yaşayan Mustafa (41) ve Nazire (32) Kurşun çifti, geçen ay gittikleri doktorda kızları Zehra Kurşun'un lösemi olduğunu öğrendi. Umurlu İlkokulu 4. sınıf öğrencisi çocuğun hemen tedavisine başlandı.

Kemoterapi sürecinde saçlarını kaybeden Zehra Kurşun, kendisini aynada görünce büyük üzüntü yaşadı. Zehra Kurşun, eski görüntüsüne kavuşmak için sosyal medyadan kanser hastalarına ücretsiz peruk verdiğini öğrendiği Kuşadası ilçesindeki kuaför Kenan Kaya'dan yardım istedi.

Önce Kurşun'a sadece Kuşadası'ndaki hastalara yardım ettiğini söyleyen Kaya, "Eski saçlarıma benzeyen bir peruk istiyorum" sözleri üzerine çocuğu kırmayarak 3 peruk hazırladı. Perukları Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavisi süren Kurşun'a kendisi götüren Kaya, Zehra Kurşun'a en uygun olanını seçti ve "yeni saçlarını" teslim etti.

-"Kızımın gözlerindeki mutluluk her şeye değerdi"

Baba Mustafa Kurşun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Ocak'ta lösemi teşhisi konulan kızının yaklaşık bir aylık tedavi sürecinde büyük zorluklar yaşadıklarını dile getirdi.

"Kızımın saçları kesilince hem biz hem de kendisi çok üzüldü" diyen Kurşun, "Peruk takılınca tıpkı eski hali gibi oldu. Çok sevindik. Kızımın gözlerindeki mutluluk her şeye değerdi. İnşallah başka hastalar da bu şekilde mutluluk kazanır. 1 haftadır morali çok bozuktu. Peruk taktıktan sonraki halini görmek paha biçilmezdi." diye konuştu.

Kuşadası'nda yaşayan ve 13 yılda kemoterapi tedavisi gören 600'e yakın hastaya moral veren kuaför Kenan Kaya da tek amacının kanserli hastaları güldürmek, mutluluklarına ortak olmak olduğunu dile getirdi.

Saçı dökülen kadınların aynanın karşısına geçtiğinde suratının asıldığını anlatan Kaya, şöyle dedi:

"Saçı dökülen bir kadının ne kadar zor durumda olduğunu yaşayanlar bilir. Yaşamayanların da bu durumu anlamaları gerekiyor. Zehra'nın yüzündeki o gülümsemeyi görünce havalara uçtum. Bütün günümü buna harcadım ama değdi. Tek amacım insanların yüzlerini en ufak şekilde de olsa güldürebilmek. Benim için en büyük mutluluk bu."

Zehra Kurşun ise yaşadığı mutluluğu dile getirerek, Kaya'ya çok teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.