Aydın

Germencik Belediyesinden "Dünya İncir Merkezi" projesi

18:05 01 Mart 2017
Germencik Belediyesinden "Dünya İncir Merkezi" projesi

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, içerisinde 21 işletmenin faaliyet göstereceği Dünya İncir Merkezi'nin inşası için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Belediye Toplantı Salonu'nda incir işletmecilerinin de katıldığı Dünya İncir Merkezi'nin proje tanıtım toplantısında konuşan Akın, merkez hakkında bilgilendirmede bulundu.

Akın, "İncir ürününü daha iyi değerlendirebilecek ve pazarlayabilecek merkezini burada yapacağımız toplantıyla incirci iş adamlarımızla son şeklini vermek için toplandık. Dolayısıyla belediye bunun bir çalışmasını yaptı. Dünya incir alışveriş merkezini burada gerçekleştirdiğimizde tüm incirle ilgili bireyler buraya gelecek. İncir buradan pazarlanarak tüm dünyaya satılacak." dedi.

Merkezin bin 250 metrekare alan üzerine yaklaşık 10 milyon maliyetle kurulacağını anlatan Akın, "İncir üreticilerimizin 'dam' dediğimiz bahçe evlerinde ürettiği incirini topluyor. Ticaret yapanlar da gidip incire orada bakıyor. İncir üreticisi ayağına geldiği için pazarlık yaparak fiyat düşürüyor. Yapacağımız Dünya İncir Merkezi’ne üretici incirini getirecek ve kim nakit ve iyi para verirse ona satacak ve kazançlı çıkacak." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Adem Toy da yapılacak merkezi, sinevizyonla katılımcılara tanıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.