Aydın

Kaymakam Işık'tan istiridye mantarı yetiştiriciliğine destek

14:34 05 Mart 2017
Kaymakam Işık'tan istiridye mantarı yetiştiriciliğine destek

Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, ilçede "İstiridye mantarı yetiştiriciliği" kursuna katılan kursiyerleri ziyaret edip başarılar diledi.

Kaymakam Işık, Mursallı Mahallesi'nde istiridye mantarı yetiştiren ve aynı zamanda Germencik Halk Eğitim Merkezinde kurs veren Çağdaş Kasapoğlu'nun dersine girip kurs hakkında bilgi aldı.

Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İstiridye mantarı ilçemiz açısından bir gelir kapısı oldu. Bunun yaygınlaştırılması ve bir kazanıma dönüştürülmesi ve daha geniş bir kitlenin yapması gerektiğini düşünüyoruz. Kendilerine bu konuda gereken desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum, kursa katılan kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Bu kursun ilçemize faydalı olacağından hiç şüphem yok. Bu noktada öncülük eden Çağdaş Beye de teşekkür ediyorum." dedi.

Kursiyerlerden Gülşah Özyeğin, kendisinin de mantar yetiştirmeye başladığını belirterek, "Kursta bilmediğim yeni şeyler öğreniyorum. Bu işi yapıyorum ama yeteri kadar bilgi sahibi değilim. Bilgime daha fazla ne kadar bilgi katabilirim, sektörde daha önde nasıl olabilirim düşüncesiyle kursa katıldım." diye konuştu.

İsmail Cerit ise ilçede çiftçilikle uğraştığını, ek gelir olması açısından mantar yetiştirmeye karar verdiğini ve bu doğrultuda kursa katıldığını dile getirdi.

Kaymakam Işık'a, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Topal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Turan Dursun eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.