Aydın

Aydın'da, "Jeotermal ile yaşamak" toplantısı

19:33 11 Mart 2017
Aydın'da, "Jeotermal ile yaşamak" toplantısı

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Germencik ilçesinde yatırım sahibi firma yetkililerinde katılımıyla "Jeotermal ile Yaşamak" konulu bir toplantı yaptı.

Belediye konferans salonundaki toplantıda konuşan JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, jeotermal tesis bölgesinde yaşayan vatandaşların endişe içerisinde olmasını, yeteri kadar bilgilendirme yapılmamasından kaynaklandığını söyledi.

Jeotermal kaynaklarının doğru kullanılması gerektiğini belirten Şentürk, "Yerel yönetimler ve yatırımcılarımız sürekli temas halinde olmalıdır. Sivil toplum kuruluşlarımız muhtarlarımız şehrin ileri gelenleriyle en az ayda bir defa kaymakam veya belediye başkanlarımızın önderliğinde toplanmalı varsa sorunlar tartışılmalı ve yeni yerel yatırım olasılıkları değerlendirmeli. Bunun için dernek olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yerli ve milli yenilenebilir çevreyi iyi bir şekilde koruyarak hep birlikte buna sahip çıkalım." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, kentteki jeotermal firmasının yöneticileri ilçe sakinlerinin sorularını cevapladı.

Bazı vatandaşların, "Jeotermalin insan sağlığına ve toprağa zarar verdiğini" öne sürmesi üzerine salonda kısa süreli bir gerginlik yaşandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.