Aydın

Aydın POMEM'de mezuniyet heyecanı

18:50 19 Mart 2017
Aydın POMEM'de mezuniyet heyecanı

Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin (POMEM) 18. dönem mezunlarının kep atma ve yemin töreni gerçekleştirildi.

Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, mezuniyet törenini izlemeye gelen ailelerin mutluluğunu paylaştıklarını ifade ederek mezun olan polislerin kutsal bir göreve adım attıklarını kaydetti.

"Çok şerefli bir kurumun yetki ve sorumluluklarını üstlenmeye başlıyorsunuz" diyen Koçak, "Sizlerin yapacağı görev, toplumun güvenliği ve huzurunu sağlaması bakımından her türlü sosyal ve insani faaliyetin yürütülmesine imkan sağlayacak bir görevdir. Eğer siz işinizi iyi yaparsanız burada sizlerin mutluluğunu gururunu paylaşmaya gelen anneleriniz, babalarınız, eşleriniz, kardeşleriniz evlerinde rahat uyuyacak." ifadelerini kullandı.

18 Mart'ın Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü olduğunu anımsatan Koçak, "Vatanımızın üzerinde hür ve başı dik bir şekilde yaşıyorsak Çanakkale’den 15 Temmuz’a kadar, Güneydoğu’dan Edirne’ye, Ege’ye kadar, Marmara’ya kadar vatanın her tarafında milletin bölünmez bütünlüğünü sağlamak için canlarını feda eden şehitler sayesindedir." diye konuştu.

Konuşmanın ardından 18. dönem birincisi Sertaç Sönmez, yaş kütüğüne plaket çaktı. Okulu dereceyle bitiren ilk 10 öğrenciye protokol üyelerince diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.

Merkezde eğitim gören 558 öğrencinin mezun olduğu tören sırasında bazı aileler gözyaşı döktü. Program sonunda öğrenciler kep atımının ardından aileleriyle bir araya geldi.

Törene, Aydın Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Parım, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ve aileler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.