Aydın

Aydın'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Programı

18:07 30 Mart 2017
Aydın'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Programı çerçevesinde Kuşadası'nda esnaflarla görüştü.

Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret eden Nacar, Oda Başkanı Halit Şakar'dan Kuşadası turizmi, esnafı ve ekonomisi hakkında bilgiler aldı.

Odalarla proje geliştirerek iş gücünü geliştirmeyi planladıklarını aktaran Nacar, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında başarılı ve verimli bir süreç yaşanıyor. Devlet olarak tüm vergi ve primleri karşılıyoruz. Esnafa ve iş yeri açmak isteyenlere destekle işsizliği azaltmayı hedefliyoruz." dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar'la "Deniz Yıldızı" adını verdikleri proje üzerinde ilk çalışmalarını gerçekleştireceklerini belirten Nacar, "Bu proje kapsamında Kuşadası’nda yaşayan engelli vatandaşlarımıza kurs açılacak. Kurs boyunca engelliler her gün 30 lira ücret alacak." diye konuştu.

Nacar daha sonra SGK Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Metin Karaman, Aydın SGK İl Müdürü Zeynep Yılmaz ve Aydın İŞKUR İl Müdürü Remzi Terzi'yle esnaf ziyaretinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.