Aydın

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı

12:42 10 Nisan 2017
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla Aydın'da tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlandı.

Baştuğ, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

"Birbirimizi her zamankinden daha çok sevip sayacağız. Güçlü teşkilatın mensubu olmaktan onur duyuyoruz." diyen Başbuğ, Türk polisinin milli ve manevi hasletleri gereği yüksek görev şuuruna sahip olduğunu vurguladı.

Baştuğ, "Polislik artık bir güç kullanma mesleği olarak değil topluma hizmet sunan bir meslek olarak ön plana çıkmaktadır." diye konuştu.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri katıldı.

- Kuşadası

Kuşadası ilçesinde Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı törenle kutlandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya gelen polis ve davetliler, Kuşadası Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un tören kıtasını selamlamasının ardından Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Batçıoğlu, burada yaptığı konuşmada Türk polisinin büyük bir özveri ve fedakarlıkla görevini yerine getirmeye çalıştığına dikkati çekerek, "Türk Polis Teşkilatı olarak Kuşadası'nın huzur ve güven içinde yaşanabilen bir kent olması için, Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yolda gece gündüz, sıcak soğuk demeden çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Teşkilatımız bundan sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, topluma güven veren hizmetlerini, yüksek bir şuurla en iyi şekilde devam ettirecektir." dedi

Konuşmanın ardından etkinlik kapsamında öğrenciler arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere protokol üyelerince hediyeleri verildi.

Törene, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Garnizon Komutanı Binbaşı Hasan Şahin, Sahil Güvenlik TCSG-311 Bot Komutanı Yüzbaşı Akın Coşkunlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

- Germencik

Germencik ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören, Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan tarafından çelenk konulmasıyla başladı.

Bazı vatandaşların polislere çiçek verdiği görüldü.

Törene, Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Ümmet Akın, polisler ve Şehit Cafer İlkokulu öğrencileri katıldı.

- Çine

Çine'deki tören, Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Burada Emniyet Amiri Ali Rıdvan Onat, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılını büyük bir gururla kutladıklarını söyledi.

Törene, Kaymakam Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Askerlik Şube Başkanı Cuma Ali Nacak ve polis memurları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.