Aydın

Yardımsever öğrencilere ödül

15:07 07 Mayıs 2017
Yardımsever öğrencilere ödül

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yağmurlu havada kaldırımda portakal satan yaşlı adama yardım etmeleriyle gündeme gelen üniversite öğrencilerine, üniversite bünyesinde yayın yapan radyo tarafından yılın "İnsanlık ölmedi" ödülü verildi.

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bünyesinde yayın yapan Radyo Dumlupınar'ın ikincisini düzenlediği "insanlık ölmedi ödülleri" kapsamında, bu yılın ödülüne yağmurlu havada portakal satmaya çalışan 73 yaşındaki Fuat Emlek'e yardım eden üç üniversite öğrencisi layık görüldü.

Ödül alan öğrencilerden Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Kıymet Yüce, AA tarafından haberin yapılmasının ardından özellikle sosyal medyadan çok güzel tepkiler aldıklarını belirterek, Türkiye'nin her yerinden insanların kendileri için iyi dileklerde bulunduklarını anlattı.

Kendilerinin küçük bir iyilik yaptığını vurgulayan Yüce, şunları söyledi:

"Fakat bununla birlikte aslında benim içimde bir burukluk da vardı, çünkü toplum olarak kötü haberler duymaya o kadar alışmışız ki yaptığımız küçücük bir iyilik bile bu kadar büyük bir ilgiyle karşılandı. Bu ödülü almak bizim için büyük bir gurur. Biz sadece buz dağının görünen kısmındayız. Ben herkesin içinde iyiliğin olduğuna inanıyorum. İçinizdeki iyiliğin, merhametin, sevginin ve vicdanın dalga dalga yayılmasını istiyorum."

Böyle bir ödüle layık görüldükleri için çok mutlu olduklarını aktaran Beyza Nur Bodovoğlu ise "Yapmamız gereken tek şeyin bakmaktan ziyade görmek olduğuna inanıyorum. Dünyada maddi gücünüzü kullanmadan yardım edebileceğiniz çok insan var. Sadece biraz daha duyarlı olmamız gerekiyor." diye konuştu.

Nazilli ilçesinde, 29 Mart'ta Atatürk Bulvarı üzerindeki kaldırımda yağmurlu havada portakal satan 73 yaşındaki Fuat Emlek'i gören ADÜ öğrencileri Mücahid Mirza, Kıymet Yüce ve Nur Bodovoğlu isimli öğrenciler, yaşlı adamın daha fazla yağmur ve soğuk havaya maruz kalmaması için yardım etmişti. Öğrencilerin duyarlılığı medyada geniş bir şekilde yer almıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.