Aydın

Tayfun'un okuması için engelleri aştılar

12:03 07 Haziran 2017
Tayfun'un okuması için engelleri aştılar

ŞENER ALEVCİ/FERDİ UZUN - Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bebekliğinde geçirdiği hastalık sonucu felç olan 16 yaşındaki Tayfun Taşıyıcı, mahalle muhtarının girişimi ve evine gelen öğretmen sayesinde okuma yazma öğrendi.

Gündoğan Mahallesi'nde babaannesi Fatma Taşıyıcı ile yaşayan Tayfun, 2 yaşında geçirdiği havale sonucu yürüme yetisini kaybetti. Yüzde 95 engelli olan Taşıyıcı, hastalığı nedeniyle ellerini de güçlükle kullanabiliyor.

Ailevi nedenler ve hastalığı nedeniyle okula gidemeyen Taşıyıcı, mahalle muhtarı Hanife Kırkuşu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün desteğiyle bu arzusuna 9 yıl sonra kavuştu. Halk Eğitim Merkezince görevlendirilen öğretmen İsmail Çiftçi, haftanın 3 günü Taşıyıcı'nın evine giderek ona okuma yazma öğretiyor.

Rahatsızlığı nedeniyle güç de olsa yazı yazmaya başlayan Taşıyıcı, öğretmenini emekleyerek kapıda karşılıyor. Çiftçi'nin geliş saatinde bir hayli heyecanlanan Taşıyıcı, yaklaşık 2 aylık eğitimde az da olsa okumayı başardı.

- "Akülü arabam olsa dışarı çıkabilirim"

Taşıyıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okumayı çok sevdiğini söyledi. Kendisine destek olanlara teşekkür eden Taşıyıcı, "Öğretmen olmak istiyorum. İnşallah bunu başarırım. Hastalığım ve aile sorunlar nedeniyle şimdiye kadar okula gidemedim ama şimdi okuma yazma öğreniyorum, çok mutluyum. Akülü arabam olsa dışarı çıkabilirim. Gezmek ve parklara gitmek istiyorum." dedi.

Muhtar Kırkuşu ise aileye gerekli yardımların ulaşması için gayret gösterdiğini belirtti. Tayfun'un okuma yazma hayalini öğrendiğinde hemen harekete geçtiğini anlatan Kırkuşu, "İmkan olursa okumak istediğini söyledi. Mart ayından itibaren kurs görüyor. Okumayı öğrendikçe çok seviniyor. Bizler de çok mutluyuz." diye konuştu.

Öğretmen Çiftçi de Tayfun için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştığını dile getirdi. Haftanın 3 günü Tayfun'a evde ders verdiğini ifade eden Çiftçi, "Kendisi daha önce hiç okuma bilmiyordu. İnşallah kısa sürede daha iyi olacak." değerlendirmesini yaptı.

Babaanne Taşıyıcı, torununun okumayı çok sevdiğini vurguladı. Yaklaşık 1 yıldır torunu Tayfun ile yaşadıklarını aktaran Taşıyıcı, şunları kaydetti:

"Şimdi onun her şeyiyle ilgileniyorum. Ömrün yettiğince de ona bakacağım. Yürüyemediği için dışarı da çıkamıyor. Sadece kapının önüne kadar emekleyip dışarıyı izleyebiliyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.