Aydın

FETÖ'nün Nazilli'deki esnaf yapılanması davası

20:58 19 Haziran 2017
FETÖ'nün Nazilli'deki esnaf yapılanması davası

Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Nazilli ilçesindeki esnaf yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, 6'sı tutuklu 67 sanığın yargılanmasına başlandı.

Aydın 3. Ceza Mahkemesince Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Tiyatro Salonu'nda yapılan ilk duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve sanıkların yakınları katıldı.

Duruşmanın yapılacağı salonun çevresinde güvenlik önlemi alındı. Duruşmayı izleyecek sanıkların yakınları x-ray cihazından geçirildi.

Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) savunma yapan tutuklu sanık Ahmet Akdağ, silahlı ya da silahsız terör örgütü üyesi olmadığını, Bank Asya'da bulunan hesabını ticari amaçlı kullandığını öne sürerek, FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in talimatıyla para yatırmadığını iddia etti.

Eşinin, kendisini "FETÖ üyesi" diye savcılığa şikayet ettiğini aktaran Akdağ, "Eşimle evliliğimizin ilk gününden itibaren geçimsizlik içerisindeydik. Kendisi 6 kez beni terk edip babasının evine gitmiştir. Bana ve çocuğuma şiddet uygulayarak evi terk etmiştir. Kendisiyle boşanma sürecindeydik. Boşanmayı kendi lehine çevirmek için beni FETÖ'cü diye şikayet etti. Bu asılsız ve ispatı olmayan bir hayal ürünüdür. İnsaf dışı bir iftiradır. Şu an burada bulunmamın nedeni eşimin şikayetinden dolayıdır. Ben eşi tarafından kendisine şiddet uygulanan birisiyim. Nasıl silahlı terör örgütü üyesi olurum." ifadelerini kullandı.

SEGBİS'le bağlanan tutuklu sanık Rifat Yapar ise "ByLock" kullanmadığını söyleyerek, "Kendi adıma bir şirketim var ve bu şirketin üstüne 6 telefon hattı var. Birinde ByLock varmış. Ben kesinlikle bu programı kullanmadım. Bu numara şirket işlerinde kullanılan bir numaradır." diye konuştu.

Duruşma, yarına ertelendi.

- İddianame

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Göçmen tarafından hazırlanan ve Aydın 3. Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 6'sı tutuklu 67 sanık hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak, faaliyetlerine katılmak suçlarından 7,5 yıl ile 15 yıl arasında ceza isteniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.