Aydın

Aydın'dan kısa kısa

21:56 18 Temmuz 2017
Aydın'dan kısa kısa

Germencik Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne bağlı İzmir'deki kolonya fabrikasının Germencik ilçesindeki Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınacağı bildirildi.

Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bircan, makamında düzenlediği basın toplantısında, İzmir'de faaliyet gösteren kolonya fabrikasının Germencik'teki Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınacağını belirtti.

Bircan, "Burada 9 bin metrekare bir yer aldık. Fabrikanın yapılması için de ihalemizi yaptık. Çalışmalar başlıyor ve 135 günde tamamlanacak. Burada yaklaşık 8 milyonun üzerinde bir yatırımımız olacak. İzmir’de yılda bir milyon litre üretim yapan kolonya fabrikamızı en son teknolojik sistemle buraya taşıyacağız." şeklinde konuştu.


- Germencik'e Cemevi yapılması

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, belediye binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızılcapınar Mahallesi'nde Alevi vatandaşların Cemevi talebinde bulunduğunu söyledi.

Cemevinin yapılması için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile bir araya gelip konuşabileceğine dikkati çeken Başkan Akın, "Aydın Büyükşehir Belediyesi buraya Cemevi yapmak isterse biz de koordineli olarak destek oluruz. Ama eğer ben bunu yapmak istemiyorum diyorsa, bunu açıkça ifade etsinler. Biz gerekirse hemen planlamasını yaparız ve hemen yarın yapımına başlarız." diye konuştu.


- Yenipazar'da yangın

Doğu Mahallesi Ayhan Sayar Caddesi’nde tek katlı bir evde henüz belirlenemeyen nedenden dolayı yangın çıktı.

Haber verilmesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına alıp söndürdü.

Evde hasar oluştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.