Aydın

FETÖ'nün Nazilli'deki öğretmen yapılanması davası

19:21 19 Temmuz 2017
FETÖ'nün Nazilli'deki öğretmen yapılanması davası

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) öğretmen yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 27'si tutuklu 87 sanığın yargılanmasına başlandı.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Tiyatro Salonunda görülen davanın duruşmasına bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Duruşma öncesinde salonun çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı, sanıkların yakınları X-ray cihazından geçirilerek mahkeme salonuna alındı.

Mahkeme başkanının "Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir öğretmenini FETÖ'cü olarak yargılamak ne tuhaf. Siz cumhuriyete değil de FETÖ'ye mi hizmet ettiniz?" şeklinde soru yönelttiği tutuksuz sanık R.Ö, savunmasında, "Ben hiçbir şekilde FETÖ'ye hizmet etmedim. Her şartta devletime hizmet ettim. Bu suçlamaları asla kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

- "10 metre yükseklikten düştüm. O yüzden bazı şeyleri hatırlamıyorum"

Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) savunma yapan tutuklu sanıklardan Fatih Özarslan ise örgüt üyesi ile örgütün Nazilli polis yapılanmasındaki "Mahrem imamı" olduğu ve ByLock kullandığı yönündeki iddiaları kabul etmediğini söyledi.

Kendisinin sıradan bir öğretmen olduğunu aktaran Özarslan, "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olmam sebebiyle Kur'an öğrenmek isteyen komşularıma ve esnaflara Kur'an öğrettim. Nazilli'de bu işin asıl sorumlusu yani "Mahrem imam" bulunamadığı için benim adımı verdiklerini düşünüyorum. Benim ismimi verenlerin ise Kur'an-ı Kerim öğrettiğim için verdiklerini düşünüyorum." şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme başkanının "Kur'an öğrettiği kişiler ve Nazilli'de tanıdığı polis memurlarının isimlerini biliyor musun?" sorusu üzerine Özarslan, "Yaklaşık bir yıldır kurs vermiyorum. 2015 yılında ise 10 metre yükseklikten düştüm. O yüzden bazı şeyleri hatırlamıyorum. Nazilli'de hiçbir polis memurunu tanımıyorum." yanıtını verdi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı "Sen şimdi 10 metre yükseklikten düştün. O yüzden hiçbir şeyi hatırlamıyorsun. Birilerine Kur'an okumayı öğretiyorsun fakat bu kişilerin kim olduğunu isimlerini de bilmiyorsun öyle mi? Demek ki bu salonda kimse FETÖ'cü değil." ifadelerini kullandı.

Duruşma yarın devam edecek.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.