Aydın

Şehit polisin adı görev yaptığı yere verildi

20:54 25 Temmuz 2017
Şehit polisin adı görev yaptığı yere verildi

Aydın'daki zincirleme trafik kazasında şehit olan polis memuru İbrahim Karaaslan'ın adı, görev yaptığı Söke Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne verildi.

Söke Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önünde düzenlenen törende konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ülkenin daha huzurlu ve güvenli hale getirilmesi için tüm kolluk kuvvetlerinin kendisine verilen görevin bilince olduğunu söyledi.

Tüm görevli personelin vazifelerini vatan aşkı uğruna yerine getirdiğine dikkat çeken Vali Köşger, şöyle konuştu:

"Şehit ismi olmayan okullarda, şehadet mertebesine ulaşmış Aydınlı yavrularımızın isimlerini koyacağız. Başka yapabileceğimiz bir şey yok. Devlet elinden geleni yapıyor bu konuda. Ailelerimizin yaşaması için, çocuklarımızın bundan sonra bu milletin evladı olarak yaşaması için her türlü tedbirler alınıyor. Şehidimizi geri getiremeyiz. Onun da ismini bu okullarda, müesseselerde yaşatacağız inşallah."

İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ise, trafik terörüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Meslektaşımız merhum İbrahim’in de yaşadığı trafik kazasını trafik terörü olarak nitelendirmemiz mümkündür. Trafikte sorumlu davranmayanlar bir çeşit terör estirmektedir. O yüzden trafik ile ilgili tüm tedbirleri eksiksiz olarak en üst seviyede almak, sürücülerimizi daha dikkatli olmaları konusunda hem görsel hem yazılı medya aracılığı ile uyarmaktayız.Şehitlerimize minnet borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Çünkü onlar vatan için yaşayıp vatan için öldüler."

Baştuğ, şehit Karaaslan'ın adını Aydın'da daha önce görev yaptığı Söke Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne verildiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince açılış kurdelesi kesildi.

Törene katılan şehidin yakınları gözyaşı döktü.

Karaaslan, Aydın-İzmir karayolunda 11 Ocak'ta gizli buzlanmanın neden olduğu zincirleme trafik kazasına müdahale ederken bir aracın çarpması sonucu yaralanmış, kaldırıldığı Aydın Devlet Hastanesi'nde şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.