Aydın

Nazilli'de hükümlülere yönelik protokol imzalandı

19:15 28 Temmuz 2017
Nazilli'de hükümlülere yönelik protokol imzalandı

Nazilli ilçesinde, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin okullarda çalışmasına yönelik protokol imzalandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların temizlik, bakım ve onarımlarını denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin yapmasına yönelik kaymakamlık ve başsavcılıkça protokol imzalandı.

Projenin, hükümlüleri topluma kazandırma konusunda faydalı olacağını kaydeden Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, "Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarımızda hükümlülerin kamuya yararlı çalıştırılmasıyla ilgili bir protokol imzaladık. Hükümlüler, topluma yararlı bir iş yapmış olacaklar. Hem de ıslahıyla topluma kazandırılmalarıyla ilgili bir işlev görmüş olacaklar." dedi.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş ise, okulların yaz tatili dönemi süresince fiziki eksikliklerinin hükümlüler tarafından tamamlanacağını belirtti.

Dönertaş, şunları kaydetti:

“Modern ceza infaz sisteminin en temel özelliklerinden biri olan topluma kazandırma, hükümlüleri dört duvar arasında ömürlerinden çalmaktan ziyade, toplumla entegre bir şekilde onların hizmetlerinden istifade etme zihniyetinin bir sonucu olarak doğmuştur. Bakanlığımızın ve Ceza İnfaz Tevfik Evleri Genel Müdürlüğümüzün bize talimatları, mevzuattaki düzenlemeleri neticesinde kamuya yararlı işlerde çalıştırılma yükümlülüğü son dönemde ciddi bir rol oynamaya, önem kazanmaya başladı. Bu çerçevede hazırladığımız projeyle, okullarımızın yaz tatili döneminde bakım onarımlarının, temizliklerinin, eksiklerinin yapılıp kıymetli öğrencilerimizin ve değerli öğretmenlerimizin daha temiz daha bakımlı bir eğitim ortamına kavuşmalarına bir parçada olsun katkımız olsun istedik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.