Aydın

Aydın'da "Genel Sağlık Sigortası" toplantısı

20:43 03 Ağustos 2017
Aydın'da "Genel Sağlık Sigortası" toplantısı

Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Daire Başkanı Uğur Ünalan, Genel Sağlık Sigortası konusunda Aydın'da bilgilendirmelerde bulundu.

Ünalan, Aydın SGK toplantı salonunda sosyal güvenlik alanında yapılan yeni yenilikler hakkında gazetecilere açıklama yaptı.

Genel Sağlık Sigortası kapsamında yapılan en büyük yeniliğin tekli sistem olduğunu belirten Ünalan, yeni düzenlemeyle birlikte herkesin 53 lira ödeyerek sağlık haklarından faydalanabileceğini belirtti.

Hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların yapılan düzenlenmelerle birlikte aylık 53 lira ödeyerek her türlü sağlık hakkından faydalanabileceğinin altını çizen Ünalan, "Son olarak Genel Sağlık Sigortası kapsamında devrim niteliği taşıyan kararlara imza atıldı. Bu yeniliklerden en önemlisi ise tekli sistem oldu. Daha önce gelir testine göre, 71, 213 ve 426 lira genel sağlık sigortası ödeyen vatandaşlarımız artık 53 lira ödeyerek sağlık haklarından faydalanabilecek." ifadelerini kullandı.

Yapılan yenilikler kapsamında geçmişe yönelik gecikme faizlerinin de silindiğini vurgulayan Ünalan, şöyle konuştu:

"Bu düzenlemelerle birlikte borçlarını yeniden yapılandıran vatandaşlarımızın geçmişe yönelik faizleri de siliniyor. Yapılandırma sonucunda borcu çıkan vatandaşların borçlarını ödemesi için de 12 aylık bir süre tanınıyor. Ödeme aralıklarını ise vatandaşlar kendisi belirliyor. Bunun yanında yapılan gelir testlerinde 53 lirayı karşılayamayacak durumda olan vatandaşlarımızın sağlık giderleri ise devlet tarafından karşılanacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.