Aydın

Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

13:06 07 Eylül 2017
Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen törende, top atışı yapılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajlarının okunduğu törende konuşma yapan Başkan Çerçioğlu, Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Aydın'ın, kahraman efeler tarafından büyük bir direnişle kurtarıldığını vurgulayan Çerçioğlu, "Bu coğrafya, o büyük mücadelede kıvılcımın yakıldığı topraklardır. Aydın, efesiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla bu mücadeleye katılmıştır. 7 Eylül 1922’de kurtarılan, Kurtuluş Savaşı’nda iki kez işgal edilip, iki kez kurtarılan tek kent Aydın’dır." diye konuştu.

Çerçioğlu, kahramanlık destanı yazanları asla unutmayacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Geçmişte olduğu gibi bugün de bu toprakları bölmek, kardeşliğimizi yok etmek isteyen iç ve dış düşmanlar şunu bilmelidirler ki, bu birliğimizi, beraberliğimizi asla bozamayacaklar. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Canı pahasına vatanı savunan, bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Terörü lanetliyorum."

Konuşmaların ardından Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği üyeleri zeybek gösterisi yaparken, kadın mehteran takımı da gösteri yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.